Čokoládový koláč, ktorý vás zaručene dostane!

Ingrediencie na 8 porcií:
Cesto:
  • 8 grahamových sušienok, rozdrvených
  • 3 lyžice nesoleného masla, rozpusteného
PENA HORKEJ ČOKOLÁDY:
  • 2 šálky kúskov roztopenej horkej čokolády (350 g)
  • 1 ½ šálky šľahačky (90 g)
MLIEČNA ČOKOLÁDOVÁ PENA:
  • 1 ½ šálky kúskov mliečnej čokolády (265 g)
  • 2 šálky šľahačky (120 g)
Na ozdobu:
  • Aspoň 2 lyžice nastrúhaných čokoládových hoblín
  • 2 lyžice kakaového prášku

Postup:
  1. Urobte základ: V miske zmiešajte pomleté grahamové sušienky a maslo, kým nebudú mať textúru vlhkého piesku.
  2. Natlačte zmes do (20 cm) pružinovej formy a pomocou dna pohára na víno alebo iného plochého nástroja pritlačte na dno.
  3. Pripravte penu z horkej čokolády: V miske nechajte roztopené kúsky horkej čokolády vychladnúť na izbovú teplotu a potom jemne vmiešajte šľahačku.
  4. Nalejte horkú čokoládovú penu na grahamový základ a uhlaďte vrch čo najviac, potom zmrazte na 15 minút.
  5. Pripravte penu z mliečnej čokolády: V miske nechajte kúsky rozpustenej mliečnej čokolády vychladnúť na izbovú teplotu a potom  jemne vmiešajte šľahačku.
  6. Mliečnu čokoládovú penu nalejeme na horkú čokoládovú vrstvu a vrch uhladíme stierkou.
  7. Zmrazte na 2 hodiny, alebo kým pena nestuhne.
  8. Vezmite škrabku na zeleninu a nastrúhajte čokoládové hobliny. Urobte aspoň 2 polievkové lyžice.
  9. Vyberte koláč z mrazničky a jemne vyberte koláč z formy.
  10. Na vrch koláča preosejte kakaový prášok a potom posypte hoblinkami čokolády.
Dobre sa kombinuje s Cabernet Sauvignon. Dobrú chuť!😋👌

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*