Ingrediencie:
Spôsob I:
- Tortilla
- krémový syr
- 2 strúčiky cesnaku
- čierne olivy
- čerstvá alebo konzervovaná červená paprika
- Majonéza
- špenát
Cesnak pretlačíme lisom, zmiešame so smotanovým syrom. Olivy nasekáme nadrobno a papriku najemno. Tortilový koláč potrieme syrom, posypeme olivami a paprikou a na cukrársky rukáv nanesieme trochu majonézy. Na pripravené vrstvy dáme špenátové listy (predtým umyté a osušené), opäť trochu majonézy. Zrolujeme ako roládu. Zabaľte do potravinovej fólie, nechajte 30 minút vychladnúť v chladničke. Nakrájajte na 1,5 – 2 cm pásiky.
Spôsob II:
- tortilla
- krémový syr
- špenátové listy
- údený losos
- Majonéza
Tortillu potrieme syrom, položíme špenátové listy, na cukrársky návlek dáme trochu majonézy, prikryjeme plátkami lososa, jemne nanesieme majonézu. Zrolujeme ako roládu. Zabaľte do potravinovej fólie, nechajte 30 minút vychladnúť v chladničke. Nakrájajte na 1,5 – 2 cm pásiky.
Spôsob III:
- Tortilla
- smotanovo-cesnakový syr
- pažítka
- syr nakrájaný na plátky
- špenát
- Majonéza
- soľ a korenie podľa chuti
Pažítku nasekáme, zmiešame so smotanovo-cesnakovým syrom, dochutíme soľou a korením. Syr natrieme na tortillový koláč, poukladáme plátky taveného syra. Nakrájajte špenát, dochuťte soľou a korením, rozotrite na smotanový syr. Naneste majonézu. Zrolujeme ako roládu. Zabaľte do potravinovej fólie, nechajte 30 minút vychladnúť v chladničke. Nakrájajte na 1,5 – 2 cm pásiky.
Postup je v priloženom videu:
Prajeme príjemnú prípravu a dobrú chuť :). Zdieľajte tieto chutné jednohubky aj s priateľmi na Facebooku ❤.
Leave a Reply