Tento recept som začala robiť najmä preto, že moje deti zázvor v inej podobe nezje. Pri zápaloch hrdla, infekciách alebo iných problémoch je zázvor nepostrádateľný a hoci v sladkej podobe, jeho účinky sú vynikajúce.
Kandizovaný zázvor sa varí v jednoduchom sirupe a potom sa nechá vyschnúť. Zdravotné výhody zázvoru sú zachované. Avšak značne sa vám zvýši obsah cukru. Je však pravdou, že mnohí ľudia čerstvý zázvor nezje a kandizovaný je pre nich jedinou prijateľnou formou.
POTREBUJEME :
- 125 g čerstvého zázvoru
- 1 – 2 šálky vody
- 1 šálka kryštálového cukru
- 2 lyžičky citrónovej šťavy
- Cukor na obaľovanie
Postup:
- Koreň zázvoru očistíme a nakrájame na plátky hrubé 2-3 mm.
- Zázvor zalejeme vodou, preložíme na plameň a keď voda začne vrieť, varíme pod pokrievkou cca 20 minút (z tejto vody si môžeme časť odobrať a pripraviť z nej skvelý čaj).
- Pridáme cukor, podľa potreby ďalšiu vodu, šťavu z citróna a varíme ešte 15 – 20 minút, alebo pokiaľ sirup nezhustne a nie je lesklý. Zázvor po dovarení necháme cca 1 hodinu v tomto sirupe.
- Potom zázvor zo sirupu zlejme, necháme odkvapkať a obalíme v cukre. Necháme na tanieri voľne do druhého dňa, aby zázvor vyschol a potom skladujeme v uzatvárateľnom pohári.
Zdieľajte tento recept aj so svojimi priateľmi.
Leave a Reply