Studený, kokosový cheesecake: Ohúril každého!

Ingrediencie:
  • 250 g kakaových sušienok
  • 140 g masla alebo margarínu
  • 40 g kokosových hoblín
Ingrediencie na tvarohovú hmotu:
  • 200 ml smotany 30%
  • 400 g prírodného jogurtu
  • 250 g syra mascarpone
  • 400 ml kokosového mlieka
  • 160 g práškového cukru
  • 130 g kokosových hoblín
  • 50 g želatíny
  • 100 ml vriacej vody na želatínu
Ingrediencie na čokoládovú polevu:
  • 1 mliečna alebo horká čokoláda (100 g)
  • 2 polievkové lyžice mlieka alebo hustej smotany

Postup:
  1. V hrnci rozpustíme maslo. V miske rozdrvíme sušienky veľmi najemno a pridáme k nim kokosové lupienky, potom rozpustené maslo. Všetko dôkladne premiešame a dáme na dno obdĺžnikovej formy 24 x 38 cm vystlanej papierom na pečenie. Rovnomerne rozotrieme po celej ploche, prehnetieme lyžicou alebo rukami. Počas prípravy tvarohovej hmoty dáme formu do chladničky.
  2. Želatínu rozpustíme v 100 ml vriacej vody a necháme vychladnúť.
  3. Smotanu (vybratú priamo z chladničky) vyšľaháme do polotuha. Teraz pridajte jogurt a pokračujte v miešaní a keď je všetko dobre premiešané, pridajte syr mascarpone a miešajte, kým nezostanú žiadne hrudky. Potom pridáme práškový cukor a kokosové lupienky a premiešame. Nakoniec pridáme zriedenú vychladnutú želatínu a premiešame len toľko, aby sa všetko spojilo. Túto hmotu vylejeme do plechu, na vopred pripravené dno. Samotná hmota sa pekne rozleje po celej ploche plechu. Pekáč vložíme na pár hodín do chladničky, aby hmota stuhla.
  4. Tortu vyberieme z chladničky a ozdobíme čokoládovou polevou (jednu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli s mliekom). Čajovú lyžičku namáčame do čokolády a tenkým pramienkom robíme čiary cez celé cesto.
Dobrú chuť! 😋👩‍🍳👌
Zdieľajte tento super recept aj so svojimi priateľmi a rodinou :).

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*