Ingrediencie:
- 420 g masla
- 5 vajec
- 200 g tmavej čokolády
- 200 g mliečnej čokolády
- 120 g hladkej pšeničnej múky
- 360 g cukru
- 150 ml vody
- 1 balíček vanilkového cukru (16 g)
- 500 g vykôstkovaných čerešní (čerstvých alebo z kompótu)
Ingrediencie na čokoládovú polevu:
- 2 tabuľky mliečnej čokolády (200 g)
- 5-6 lyžíc mlieka
Príprava:
- Do hrnca nalejeme 150 ml vody, pridáme cukor a vanilkový cukor, premiešame a necháme zovrieť. Keď všetko zovrie, odstavíme z plynu a pridáme nalámané mlieko a tmavú čokoládu a na kocky nakrájané maslo. Čokoláda aj maslo sa teplom úplne roztopia. Všetko občas premiešame, ingrediencie spojíme.
- Medzitým dáme do misky 5 celých vajec a rozšľaháme ich metličkou alebo mixérom. Potom pridajte múku do rozšľahaných vajec. Po zmiešaní vajec s múkou malým prúdom nalejeme dovnútra vopred pripravenú a vychladnutú čokoládu. Nakoniec pridáme vykôstkované čerešne a všetko premiešame lyžicou, len kým sa suroviny nespoja.
- Pripravenú hmotu vylejeme na plech s rozmermi 24 x 38 cm, vystlaný papierom na pečenie. Pekáč vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme asi 30 minút (horné a spodné výhrevné teleso). Ak je vrch upečený a mierne popraská, koláč je upečený.
- Po vychladnutí koláč vyberieme z pekáča a polejeme vo vodnom kúpeli rozpustenou čokoládovou polevou z čokolády a mlieka.
- Cesto môžeme jesť až po úplnom vychladnutí, pretože vtedy nadobudne patričnú konzistenciu.
Dobrú chuť! 💗
Leave a Reply