Ingrediencie na základ
- 150 g čokoládových sušienok (jemne mletých)
- 30 g rozpusteného masla (2 polievkové lyžice)
Pena
- 100 g syra mascarpone (1/4 šálky)
- 1 polievková lyžica (8 g) želatínového prášku (alebo 5 g želatínového plátku)
- 60 ml studenej vody na želatínu (2 polievkové lyžice)
- 50 g sladeného kondenzovaného mlieka (3 polievkové lyžice)
- 1/2 ČL vanilkového extraktu (5 ml)
- 350 ml hustej smotany (1,5 šálky)
- 30 g cukru (2,5 lyžice)
- 1 polievková lyžica (5 g) prášku na espresso
Čokoládová poleva
- 125 g tmavej čokolády (3/4 šálky)
- 125 g hustej smotany (1/2 šálky)
- 25 g rastlinného oleja (2 polievkové lyžice)
- 20 – 30 g rozpustenej čokolády a kakaa na ozdobu
Postup si môžete pozrieť v priloženom videu 🙂
Prajeme dobrú chuť! 💗👩🍳👌👍
Leave a Reply