Malinový, lesný koláčik: Tento jednoduchý recept si určite obľúbite!

Ingrediencie na čokoládovú piškótu na obdĺžnikový plech 24 x 35 cm
  • 7 vajec (veľkých)
  • 3/4 šálky cukru (150 g)
  • 3/4 šálky pšeničnej múky (120 g)
  • 2 polievkové lyžice zemiakovej múky (45 g)
  • 6 polievkových lyžíc kakaa (60 g)
  • 3/4 čajovej lyžičky prášku do pečiva (4 g)
  1. Vajíčka vyberte z chladničky aspoň 1 hodinu pred pečením.
  2. Potom dno plechu vystelieme papierom na pečenie, boky nie sú ničím potreté.
  3. Do misy mixéra vložte celé vajcia, pridajte cukor a šľahajte 15 minút pri najvyššej rýchlosti mixéra.
  4. Medzitým si do veľkej misy dáme pšeničnú múku, zemiakovú múku, kakao a prášok do pečiva. Všetko zmiešame.
  5. Keď je pena z vajec a cukru vyšľahaná, mixér odstavíme.
  6. Potom po 2-3 polievkových lyžiciach preosejte kakaovú múku a prášok do peny a jemne premiešajte.
  7. Hotové cesto vylejeme na pripravený plech a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov C (horný a dolný ohrev, bez horúceho vzduchu).
  8. Piškótu pečieme asi 20 minút alebo urobíme test špajdlou a po upečení ihneď vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
  9. Keď je piškóta úplne studená, rozrežeme ju na dva pláty.
Na krém
  • 250 g syra Philadelphia (2 ks) alebo iného podobného syra
  • 500 g 36% smotany, dobre vychladenej
  • 250 g 30% smotany, dobre vychladenej
  • 300 g bielej čokolády (roztopenej a vychladnutej)
  • 500 g čerstvých alebo mrazených malín (nerozmrazovať)
  1. Do veľkej misy dáme syr Philadelphia a vychladenú smotanu 36% a 30% (ak sa bojíte, že sa zrazí, vyberte si krémy od tej istej firmy).
  2. Potom to celé miešame na nízkych otáčkach, kým sa smotana nespojí so syrom (pozn. bude prskať;)).
  3. Keď sa tak stane, zvýšte otáčky mixéra na maximum a mixujte, kým krém nezačne mierne tuhnúť.
  4. Nakoniec pridáme rozpustenú čokoládu a miešame, kým krém nestuhne (nie príliš dlho).
  5. Potom dajte polovicu krému na upečenú piškótu. Na krém a cesto poukladáme maliny vedľa seba tak, aby vznikla hrubá vrstva ovocia.
  6. Maliny zalejeme zvyšným krémom a na krém položíme druhý plát.
  7. Hotový koláč polejeme čokoládovou polevou a vložíme na pár hodín (alebo cez noc) do chladničky, aby celý stuhol.
Na čokoládovú polevu
  • 100 g mliečnej čokolády
  • 100 g tmavej čokolády
  • 5 polievkových lyžíc 30% smotany (50 g)
  • 2 polievkové lyžice zmäknutého masla (20 g)
  1. Všetky suroviny dáme do misky a zohrejeme.
  2. Keď je poleva jednotná, necháme ju 10-15 minút vychladnúť a nalejeme na cesto.
  3. Hotový koláč ozdobte podľa ľubovôle.

Postup si môžete pozrieť aj v priloženom videu 🙂

Prajeme dobrú chuť a ak sa Vám recept páči, zdieľajte ho aj so svojimi známymi. 💕

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*