Ingrediencie na čokoládovú piškótu na obdĺžnikový plech 24 x 35 cm
- 7 vajec (veľkých)
- 3/4 šálky cukru (150 g)
- 3/4 šálky pšeničnej múky (120 g)
- 2 polievkové lyžice zemiakovej múky (45 g)
- 6 polievkových lyžíc kakaa (60 g)
- 3/4 čajovej lyžičky prášku do pečiva (4 g)
- Vajíčka vyberte z chladničky aspoň 1 hodinu pred pečením.
- Potom dno plechu vystelieme papierom na pečenie, boky nie sú ničím potreté.
- Do misy mixéra vložte celé vajcia, pridajte cukor a šľahajte 15 minút pri najvyššej rýchlosti mixéra.
- Medzitým si do veľkej misy dáme pšeničnú múku, zemiakovú múku, kakao a prášok do pečiva. Všetko zmiešame.
- Keď je pena z vajec a cukru vyšľahaná, mixér odstavíme.
- Potom po 2-3 polievkových lyžiciach preosejte kakaovú múku a prášok do peny a jemne premiešajte.
- Hotové cesto vylejeme na pripravený plech a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov C (horný a dolný ohrev, bez horúceho vzduchu).
- Piškótu pečieme asi 20 minút alebo urobíme test špajdlou a po upečení ihneď vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
- Keď je piškóta úplne studená, rozrežeme ju na dva pláty.
Na krém
- 250 g syra Philadelphia (2 ks) alebo iného podobného syra
- 500 g 36% smotany, dobre vychladenej
- 250 g 30% smotany, dobre vychladenej
- 300 g bielej čokolády (roztopenej a vychladnutej)
- 500 g čerstvých alebo mrazených malín (nerozmrazovať)
- Do veľkej misy dáme syr Philadelphia a vychladenú smotanu 36% a 30% (ak sa bojíte, že sa zrazí, vyberte si krémy od tej istej firmy).
- Potom to celé miešame na nízkych otáčkach, kým sa smotana nespojí so syrom (pozn. bude prskať;)).
- Keď sa tak stane, zvýšte otáčky mixéra na maximum a mixujte, kým krém nezačne mierne tuhnúť.
- Nakoniec pridáme rozpustenú čokoládu a miešame, kým krém nestuhne (nie príliš dlho).
- Potom dajte polovicu krému na upečenú piškótu. Na krém a cesto poukladáme maliny vedľa seba tak, aby vznikla hrubá vrstva ovocia.
- Maliny zalejeme zvyšným krémom a na krém položíme druhý plát.
- Hotový koláč polejeme čokoládovou polevou a vložíme na pár hodín (alebo cez noc) do chladničky, aby celý stuhol.
Na čokoládovú polevu
- 100 g mliečnej čokolády
- 100 g tmavej čokolády
- 5 polievkových lyžíc 30% smotany (50 g)
- 2 polievkové lyžice zmäknutého masla (20 g)
- Všetky suroviny dáme do misky a zohrejeme.
- Keď je poleva jednotná, necháme ju 10-15 minút vychladnúť a nalejeme na cesto.
- Hotový koláč ozdobte podľa ľubovôle.
Postup si môžete pozrieť aj v priloženom videu 🙂
Prajeme dobrú chuť a ak sa Vám recept páči, zdieľajte ho aj so svojimi známymi. 💕
Leave a Reply