Úžasné orechové kocky so žĺtkovou polevou: Budete ich milovať!

Ingrediencie:
Linecké cesto:
  • 100 g práškového cukru
  • 150 g hladkej múky
  • 150 g polohrubej múky
  • 200 g tuku alebo masla
  • 1 vajce
Orechové cesto:
  • 250g masla
  • 250 g práškového cukru
  • 150 g vlašských strúhaných orechov
  • 2 lyžice rumu
  • citrónová kôra
  • sneh zo 7 bielkov
Poleva:
  • 7 žĺtkov
  • 300 g práškového cukru
  • 2 lyžice rumu

Pracovný postup:
  1. Linecké cesto: Spracujeme uvedené suroviny, necháme oddýchnuť zabalené vo fólii 2 hodiny, medzitým si pripravíme
  2. Orechové cesto: Všetko suroviny zmiešame a dáme na linecké cesto, ktoré sme si vyváľali na plech-papier na pečenie.
  3. Pečieme pri 150 ° C, asi 40 minút.
  4. Poleva: Žĺtka vyšľaháme s práškovým cukrom a pridáme rum. Polevu rozotrieme na upečené cesto. Po zaschnutí ozdobíme mriežkou z rozpustenej čokolády a ozdobíme vlašským orechom.
Dobrú  chuť! 😊👌
Ak sa Vám recept páči, podeľte sa oň aj s ostatnými.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*