Nadýchaný, japonský koláč s jahodami: Pochúťka na každý deň!

Japonský jahodový koláč na 6 porcií:
  • 2 vaječné žĺtky
  • 4 vaječné bielka
  • 120 g cukru (1/2 šálky + 2 polievkové lyžice)
  • 110 g mlieka (7 polievkových lyžíc)
  • 45 g masla (3 lyžice)
  • 120 g polohrubej múky (3/4 šálky + 1 polievková lyžica)
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 1 ČL kvalitnej vanilky
  • 1 ČL citrónovej kôry (voliteľné)
  • Štipka soli
  • Jahody na plnku
Šľahačka:
  • 600 g dobre vychladenej smotany 30%
  • 1 1/2 ČL vanilky
  • 3 lyžice cukru (ALE môžete pridať viac cukru podľa vašich osobných preferencií)
  • Štipka soli
  • Pre tuhšiu šľahačku môžete pridať 200 g mascarpone.

Postup si môžete pozrieť v priloženom videu 🙂

DOBRÚ CHUŤ! A ak sa Vám tento chutný recept páči, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi na Facebooku :).

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*