Potrebujeme:
Na cesto:
- 4 vajcia
- štipku soli
- 120 g hladkej múky
- 120 g kryštálového cukru
- 1 lyžičku prášku do pečiva
- vanilkový cukor podľa chuti
Na krém:
- 200 g tvarohu
- 250 ml smotany
- 100 – 120 g práškového cukru
Na posypanie:
- 2 lyžice kakaa
Postup:
- Zmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva, vanilkovým cukrom, štipkou soli. Potom pridáme vyšlahané žĺtky s cukrom a tuhú penu z vyšľahaných bielok.
- Formu si pokryjeme papierom na pečenie a nalejeme do nej cesto.
- Rúru si predhrejeme na 190°C a pečieme asi 30 minút.
- Ochladíme a prekrojíme na 2 pláty.
- Tvaroh si vyšľaháme mixérom v jednej miske s práškovým cukrom a v samostatnej miske vyšľaháme šľahačku. Potom obe hmoty spojíme a vymiešame nadýchaný krém.
- Upečený plát cesta si položíme na podnos, natrieme krémom, priklopíme druhým plátom a navrch natrieme druhú časť krému.
- Nakoniec celý vrch posypeme cez sitko kakaom.
TIP: Kakao je možné nahradiť aj strúhanou čokoládou a do krému môžete pridať citrónovú kôru. Odložte dezert do chladničky a nechajte dobre vychladiť.
Prajeme dobrú chuť!
Ak sa Vám tento recept páči, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi:).
Leave a Reply