Ingrediencie
Kakaová piškóta:
- 6 veľkých vajec L.
- 200 g cukru + vanilkový cukor
- 180 g pšeničnej polohr. múky
- 40 g kukuričného škrobu alebo zemiakovej múky
- 35 g horkého kakaa
Na kakaovú polevu:
- 100 g masla
- 120 g práškového cukru
- 50 g kakaa
- 4 polievkové lyžice mlieka
- Džem z čiernych ríbezlí
Na krém:
- 1 liter hustej smotany, 3 lyžice práškového cukru
- 8 plátkov želatíny
Príprava
- Kakaová piškóta: Predhrejte rúru na teplotu 170 stupňov hore/dole.
- Vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom šľaháme na svetlú hmotu pri vysokých otáčkach asi 10 minút. Potom pridajte múku, škroby a horké kakao a jemne premiešajte vareškou. Cesto vylejeme na plech pokrytý papierom na pečenie. Pečieme asi 40 minút. Po upečení necháme piškótu vychladnúť.
- Potom nakrájajte na dĺžku a oba pláty namažte džemom z čiernych ríbezlí.
- Príprava kakaovej polevy: V hrnci rozpustíme maslo. Pridáme cukor, kakao a mlieko. Všetko spolu dobre premiešame, ale nevaríme!
Poleva je hotová, nalejeme ju priamo na vrchnú piškótu a rozotrieme, potom necháme na chladnom mieste stuhnúť. - Príprava krému: Studenú smotanu vylejeme do čistej misy spolu s cukrom a na polovicu vyšľaháme dotuha. Počas tejto doby musíme želatínu namočiť do studenej vody. Potom želatínu scedíme a rozpustíme vo vodnom kúpeli. Vychladnutú želatínu vlejeme do krému a na vysokých otáčkach spojíme. Krém je hotový, dáme na piškótu.
- Vrchnú časť polevy nakrájame na kúsky.
- Potom dáme na krém, nakrájame a koláč je hotový.
Prajeme dobrú chuť! 😋👌👌
Leave a Reply