Výborný maslovo-karamelový krém na torty, muffiny a makrónky!

Ingrediencie
  • maslo (230 g)
  • slaný karamel (200 g)
  • práškový cukor (200 g)

Príprava

Maslo a karamel miešame asi 3 minúty, kým nezískame hladkú a nadýchanú hmotu. Pridajte polovicu práškového cukru a miešajte pri nízkej rýchlosti mixéra, kým sa cukor nezmieša. Potom pridajte zvyšný práškový cukor a premiešajte, pričom rýchlosť mixéra zvýšte na stredne vysokú. Mixujeme asi 3 minúty, kým krém nie je hladký a nadýchaný.

  • Poznámky:
    1. Krém možno uchovávať v chladničke v tesne uzavretej nádobe až týždeň, v mrazničke až 3 mesiace. Keď je smotana rozmrazená, mala by sa znova šľahať v mixéri, kým nebude nadýchaná.
    2. Pri tomto recepte je dosť krému na 24 muffinov.
    3. Krému bolo dosť na polepenie torty pozostávajúcej zo 4 vrchov s priemerom 20 cm. Maslový krém v chladničke stuhne a preto ho pred podávaním koláča / torty zohriať na izbovú teplotu.
    5. Je to krém amerického typu, dosť sladký.
Určite vyskúšajte…👍👌

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*