Ingrediencie:
- 6 vajec
- 3/4 šálky cukru
- 3/4 šálky pšeničnej polohrubej múky
- 2 lyžice zemiakovej múky
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
Pudingový krém
- 1,5 šálky mlieka
- 1/2 šálky cukru
- 25 dkg masla
- 1 čokoládový puding
Poleva
- 20 dkg sultánok
- 2 čokolády
- 1/2 šálky rumu
Postup:
- Vyšľahajte vajcia s cukrom do nadýchanej konzistencie, pridáme obe múky preosiate s práškom do pečiva a jemne premiešame.
- Vložte do tortovej formy s rozmermi 17 x 27 cm vyloženej papierom a pečte pri 170 stupňoch približne 35 minút.
Krém:
- Pripravte si puding, ktorý varte 3 minúty, premiešajte a nechajte vychladnúť.
- Maslo vymiešame do biela, pridávame po lyžiciach studený puding a vymiešame do nadýchanej konzistencie.
Poleva
- Sultánky zalejte vriacou vodou, po chvíli ich sceďte.
- Nalejte rum a dajte do chladničky na 3 hodiny.
- Čokoládu nalámeme na kúsky, pridáme do misky a rozpustíme.
- Pridajte sultánky a premiešajte polevu.
- Piškótový koláč rozrežte na polovicu, na jeden plát rozotrite krém a prikrzyte druhým plátom.
- Vrch koláča polejte polevou.
DOBRÚ CHUŤ! 😋👩🍳
Leave a Reply