Božský koláč pre celú rodinu, s čokoládovo-hrozienkovou polevou!

Ingrediencie:
  • 6 vajec
  • 3/4 šálky cukru
  • 3/4 šálky pšeničnej polohrubej múky
  • 2 lyžice zemiakovej múky
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
Pudingový krém
  • 1,5 šálky mlieka
  • 1/2 šálky cukru
  • 25 dkg masla
  • 1 čokoládový puding
Poleva
  • 20 dkg sultánok
  • 2 čokolády
  • 1/2 šálky rumu

Postup:
  1. Vyšľahajte vajcia s cukrom do nadýchanej konzistencie, pridáme obe múky preosiate s práškom do pečiva a jemne premiešame.
  2. Vložte do tortovej formy s rozmermi 17 x 27 cm vyloženej papierom a pečte pri 170 stupňoch približne 35 minút.

Krém:

  1. Pripravte si puding, ktorý varte 3 minúty, premiešajte a nechajte vychladnúť.
  2. Maslo vymiešame do biela, pridávame po lyžiciach studený puding a vymiešame do nadýchanej konzistencie.

Poleva

  1. Sultánky zalejte vriacou vodou,  po chvíli ich sceďte.
  2. Nalejte rum a dajte do chladničky na 3 hodiny.
  3. Čokoládu nalámeme na kúsky, pridáme do misky a rozpustíme.
  4. Pridajte sultánky a premiešajte polevu.
  5. Piškótový koláč rozrežte na polovicu, na jeden plát rozotrite krém a prikrzyte druhým plátom.
  6. Vrch koláča polejte polevou.
DOBRÚ CHUŤ! 😋👩‍🍳

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*