Budeme potrebovať:
Cesto:
- 3 ks vajcia
- 1 lyžica voda
- 80 g kr. cukor
- 1 lyžica kakao
- 1 lyžica olej
- 150 g polohrubá múka
- 1/2 lyžičky prášok do pečiva
Krém:
- 750 g tvrdý tvaroh
- 120 g kr. cukor
- 1 bal. vanilkový puding
- 300 ml mlieko
Vrch:
- 1 kg jahody
- 1 bal. červené želé
Postup:
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, postupne pridáme vodu, olej a nakoniec aj polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom.
- Pripravené cesto navrstvíme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov 20-25 minút.
- V mlieku necháme rozpustiť cukor, pridáme pudingový prášok a uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Tvaroh mixérom vyšľaháme (môžeme pridať práškový cukor – podľa chuti) a postupne pridávame po lyžiciach vychladnutý puding.
- Plnku navrstvíme na upečený plát cesta. Na tvarohovú náplň naukladáme jahody, ktoré zalejeme pripraveným tortovým želé. Želé si pripravíme podľa návodu na obale – každé želé je iné, preto je potrebné sa presne riadiť pokynmi, ktoré uvádza výrobca.
- Odložíme do chladničky na minimálne 2-3 hodiny a podávame.
Dobrú chuť! 😋👌👌 Ak sa Vám recept páči, zdieľajte ho aj s ostatnými na Facebooku.
Leave a Reply