Skvelé kornútky s karamelovým krémom za pár minút!

Ingrediencie:
  • 500 g lístkového cesta
  • 1 konzerva vareného kondenzovaného mlieka
  • 200 g masla
  • vajíčko na potretie

Postup:
  1. Pripravíme si kornútky, ak ste nezohnali v obchode formičky. Klasicky z papiera na pečenie vyformujete kornútok, ktorý obalíte alobalom. Jednoduché a lacné.
  2. Na kornútok natočíme “pásik” lístkového cesta (lístkové cesto rozvaľkáme a nakrájame na 2 cm pásiky) a uložíme na plech. Pečieme pri teplote 170 stupňov cca 5 minút. Ešte pred pečením vrch potrite rozšľahaným vajíčkom, aby mali krásnu farbu.
  3. Ak ste nekúpili karamelové salko, dajte na 2 hodiny variť do vriacej vody klasické salko. Maslo vymiešame do peny a po lyžiciach pridávame karamelové salko. Vyšľaháme nadýchaný krém, ktorým naplníme kornútky. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom a podávame.
Dobrú chuť!😋

Zdieľajte tento rýchly recept aj so svojimi priateľmi :).

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*