
Ingrediencie:
- 500 g lístkového cesta
- 1 konzerva vareného kondenzovaného mlieka
- 200 g masla
- vajíčko na potretie
Postup:
- Pripravíme si kornútky, ak ste nezohnali v obchode formičky. Klasicky z papiera na pečenie vyformujete kornútok, ktorý obalíte alobalom. Jednoduché a lacné.
- Na kornútok natočíme “pásik” lístkového cesta (lístkové cesto rozvaľkáme a nakrájame na 2 cm pásiky) a uložíme na plech. Pečieme pri teplote 170 stupňov cca 5 minút. Ešte pred pečením vrch potrite rozšľahaným vajíčkom, aby mali krásnu farbu.
- Ak ste nekúpili karamelové salko, dajte na 2 hodiny variť do vriacej vody klasické salko. Maslo vymiešame do peny a po lyžiciach pridávame karamelové salko. Vyšľaháme nadýchaný krém, ktorým naplníme kornútky. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom a podávame.
Dobrú chuť!😋
Zdieľajte tento rýchly recept aj so svojimi priateľmi :).
Leave a Reply