Čokoládová torta EUFORIA: Božský dezert na špeciálne príležitosti!

Ingrediencie piškótové cesto:
  • 6 vajec zvlášť – žĺtky a bielky
  • 180 g kryštálového cukru
  • 80 ml oleja
  • 200 g pšeničnej polohr. múky
  • 2 polievkové lyžice kakaa bez cukru
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 100 ml čerstvo uvarenej, vychladenej kávy
Maková plnka – suroviny by mali mať izbovú teplotu:
  • 130 g masla izbovej teploty
  • 90 g kryštálového cukru
  • 200g suchého, mletého maku (použila som kupovaný, mletý mak vo vrecúšku)
  • 4-5 kvapiek mandľovej príchute
  • 4 veľké vajcia
  • 100 g nasekaných vlašských orechov
Na namáčanie:
  • 230-250 ml vody (možno nahradiť alkoholom, napr. vodkou alebo likérom)
  • 3 polievkové lyžice citrónovej šťavy
  • 2 lyžičky práškového cukru
Čokoládový krém – ingrediencie by mali mať izbovú teplotu:
  • 200g horkej čokolády – použila som 64% čokoládu
  • 50 g mliečnej čokolády
  • 200 ml smotany 30% (smotana na dezerty)
  • 250 g masla izbovej teploty
  • 300 g kondenzovaného mlieka
Poleva:
  • 150g horkej čokolády – použila som 64% čokoládu
  • 100 g mliečnej čokolády
  • 250 ml smotany 30% (smotana na dezerty)
  • asi 150-200 g kondenz. mlieka
Okrem toho:
  • čokoládové hobliny na posypanie
Postup:

Dobrú chuť! 👩‍🍳👌😋

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*