Suroviny
Cesto:
- 150 g masla
- 150 g práškového cukru
- 4 vajcia
- 120 g mletých vlašských orechov
- 1 prášok do pečiva
- 70 g polohrubej múky
- 20 g kakaa
Rumový krém:
- 200 g mletých vlašských orechov
- 150 ml rumu
- 60 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
Kakaový krém:
- 250 g masla
- 100 g práškového cukru
- 50 g kakaa
Na ozdobu:
- 100 g tmavej čokolády
Postup prípravy
- Vmiešame rozpustené maslo s práškovým cukrom a žĺtkami. Orechy, prášok do pečiva, múku a kakaový prášok sa vpracujú do cestoa. Nakoniec vmiešame vyšľahané bielká .Cesto uhladíme na vymastenom plechu s rozmermi 25 × 35 cm. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 20 minút. Potom sa piškóta vyberie a nechá sa vychladnúť.
- Na rumový krém zmiešajte orechy, rum a dva druhy cukru. Krém uhladíme na cesto.
- Na kakaový krém vyšľaháme maslo s práškovým cukrom a kakaovým práškom, potom uhladíme na vrstvu rumového krému a dáme do chladničky zatuhnúť.
- Roztopte nasekanú čokoládu. Dve tretiny uhladíme na krém a zvyškom ozdobíme vrch koláčika. Nakoniec dáme do chladničky.
Prajeme dobrú chuť!💕😋
Leave a Reply