Nezabudnuteľné Rumba rezy: Všetci ich milujú!

Suroviny
Cesto:
  • 150 g masla
  • 150 g práškového cukru
  • 4 vajcia
  • 120 g mletých vlašských orechov
  • 1 prášok do pečiva
  • 70 g polohrubej múky
  • 20 g kakaa
Rumový krém:
  • 200 g mletých vlašských orechov
  • 150 ml rumu
  • 60 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
Kakaový krém:
  • 250 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 50 g kakaa
Na ozdobu:
  • 100 g tmavej čokolády

Postup prípravy
  1. Vmiešame rozpustené maslo s práškovým cukrom a žĺtkami. Orechy, prášok do pečiva, múku a kakaový prášok sa vpracujú do cestoa. Nakoniec vmiešame vyšľahané bielká .Cesto uhladíme na vymastenom plechu s rozmermi 25 × 35 cm. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 20 minút. Potom sa piškóta vyberie a nechá sa vychladnúť.
  2. Na rumový krém zmiešajte orechy, rum a dva druhy cukru. Krém uhladíme na cesto.
  3. Na kakaový krém vyšľaháme maslo s práškovým cukrom a kakaovým práškom, potom uhladíme na vrstvu rumového krému a dáme do chladničky zatuhnúť.
  4. Roztopte nasekanú čokoládu. Dve tretiny uhladíme na krém a zvyškom ozdobíme vrch koláčika. Nakoniec dáme do chladničky.
Prajeme dobrú chuť!💕😋

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*