Bezlepkový, makový koláč: Budete sa oblizovať až za ušami!

SUROVINY
  • vajcia 5 ks
  • cukor 100 g
  • mletý mak 120 g
  • štipka soli
  • čokoláda na ozdobu

POSTUP PRÍPRAVY
  1. Bezlepková makový koláč je jednoduchý a rýchly dezert, ktorým potešíte aj celiakov. Prípravu začnite vyšľahaním bielkov so soľou, pokračujte šľahaním žĺtkov s cukrom.
  2. Do žĺtkov primiešajte mak a jemne vmiešajte aj bielky. Cesto prelejte do vymastenej formy. Pečte vo vyhriatej rúre na 180 °C. Či je koláč hotový vyskúšate zapichnutím špajle – z hotového koláča ju vytiahnete čistú.
  3. Upečený koláč dozdobte pofrkaním kvalitnej čokolády rozohriatej vo vodnom kúpeli. Pred podávaním pocukrujte.

TIP : V ceste nie je múka ani prášok do pečiva a preto pri pečení veľmi nevyskočí. Pokiaľ ale túžite po vyššej torte, upečte radšej viac korpusov, ktoré následne spojíte krémom alebo marmeládou.

PRAJEME DOBRÚ CHUŤ!😋👌

 

Zdroj:femina

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*