Jednoduchá, hrnčeková bublanina s čerešňami: Výborný koláč za pár minút!

Prísady
  • 500 g odkôstkovaných čerešní
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 hrnček cukru
  • 1 hrnček mlieka
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 2 vajcia
  • 2 PL kakaa
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva
  • vanilkový alebo škoricový cukor na posypanie

Príprava
  1.  Múku, cukor a prášok do pečiva pomiešama, pridáme mlieko, olej a celé vajcia a všetko vymiešame do hladkej hmoty.
  2.  Na menší plech (cca 40×25 cm) vyložený papierom na pečenie nalejeme 2/3 cesta. Do zvyšku pridáme kakao a lyžicou rozdelíme na vrch svetlého cesta.
  3.  Na povrchu rovnomerne rozdelíme čerešne a upečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov do zlatista.
  4. Miesto čerešní môžeme použiť aj iné ovocie podľa sezóny, príp. kompót.
DOBRÚ CHUŤ!👌😋👩‍🍳

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*