Ingrediencie:
- štipka soli
- 100g masla
- 150g polohrubej múky
- 3 stredne veľké vajcia
Krém:
- 1,5 vrecka vanilkový puding
- 500ml mlieka
- 100g cukru
- 125g masla
- 100ml rumu
Postup:
- Do hrnca dáme variť 250ml vody, štipku soli a maslo. Až sa voda začne variť a maslo sa rozpustí, prisypeme múku a veľmi starostlivo miešame, kým sa nezačne prichytávať ku dnu, cca 5 minút.
- Cesto zložíme z platne a po miernom vychladení začneme šľahačom zašľahávať vajcia jedno po druhom. Vždy ďalšie pridáme, až je to predchádzajúce poriadne zapracované. Dáme cesto do cukrárskeho vrecka a na plech vyložený papierom na pečenie robíme dvojité venčeky, ktoré pred vložením do rúry pokropíme končekmi prstov studenou vodou. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov cca 25 minút.
- Puding uvaríme podľa návodu, po vychladnutí zašľaháme maslo, nakoniec prilejeme rum (NEMUSÍ BYŤ).
- Vychladnuté venčeky nožíkom rozrežeme na pol a naplníme krémom. Dáme na 30 min. do chladničky a potom ich pocukrujeme.
Ja robím malé, aby sa dobre jedlo deťom a mám ich 40ks.
DOBRÚ CHUŤ!
Autorka receptu: Eva Zdražilová
Leave a Reply