- Občas sa stane, že potrebujete na poslednú chvíľu pripraviť nejaký sladký zákusok. Najlepšie len z niekoľkých málo surovín, ktoré práve máte po ruke.
Ingrediencie na tvarohový koláč
- 500 g plnotučného tvarohu
- 4 vajcia
- 125 g práškového cukru
- 50 ml 20% kyslej smotany
- 50 g hrozienok alebo iného sušeného ovocia
- 25 g zemiakového škrobu
- 10 g mletej škorice
- 2 balenia vanilkového cukru
- Kôru z limetky alebo citrónu
Príprava
- Rozklepnite si vajcia a oddeľte žĺtky od bielkov. Žĺtka vyšľahajte spolu s cukrom a vanilkovým cukrom a postupne do nich zapracujte kyslú smotanu, tvaroh, škoricu a škrob. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh, ktorý opatrne spojte so zvyškom cesta. Nakoniec pridajte najemno nastrúhanú kôru z citróna alebo limetky a hrozienka. Pri ich zapracovávaní dávajte pozor, aby ste ich zbytočne neroztlačili. Hotové cesto by malo byť hladké a tekuté.
- Dostatočne veľký plech vyložte papierom na pečenie a prelejte naň cesto. Plech vložte do rúry predhriatej na 200 °C. Koláč pečte po dobu 30-40 minút, v závislosti od jeho hrúbky. Že je hotový najľahšie spoznáte, keď do neho bodnete špáradlom. Upečený tvarohový koláč skladujte a podávajte pri izbovej teplote posypaný troškou holandského kakaa, práškovým cukrom alebo strúhaným kokosom.
DOBRÚ CHUŤ!
Leave a Reply