Žlčník je dutý orgán podobný vaku hruškovitého tvaru a jeho hlavnou funkciou je zhromažďovanie žlče a jej následné vypudenie pri zvýšenej potrebe v procese trávenia.
Očista žlčníka pomocou cvikly
Nie je pravda, že problémy so žlčníkom hrozia iba obéznym a nervóznym ľuďom. Tráviace problémy sú síce nepríjemné, ale ak nemáte bolesti a nehrozí zápal, pomôžete si aj doma.
Dr. Ferrison odporúča piť šťavu z repy dlhodobo a tvrdia, že sa tým postupne a bezbolestne rozpúšťajú kamene žlčového mechúra.
Repa obsahuje vyše 50% sodíka a len 5% vápnika.
To je zvlášť výhodné pre udržanie rozpustnosti vápnika, zvlášť ak sa nahromadil v anorganickom stave v organizme, v krvnom riečisku, pečeni a pod.
Niektorí odborníci tvrdia, že kamene vo žlčovom mechuri je možné veľmi rýchlo rozpustiť, ak vezmeme niekoľko kusov cvikly, ktoré očistíme, umyjeme a uvaríme. Túto zmes je nutné variť tak dlho, až kým nie je hustá ako sirup. Piť sa má tri štvrtiny pohára niekoľkokrát za deň.
Dobrá šťava na žlč
Žlč pomáha tráveniu a vstrebávaniu tuku a v tuku rozpustných vitamínov A, D, E, K. Pri výskume účinkov štiav z repy, mrkvy a kapusty sa ukázalo, že na žlč pôsobí najúčinnejšie práve šťava z červenej repy.
Žlčopudné vlastnosti repy poznali liečitelia už dávno. Avicena písal: “repa otvára tromby v pečeni a slezine”. Preto môžete bez obáv užívať šťavu z repy k postupnému a mäkkému rozpúšťaniu žlčových kameňov a rozpúšťaniu trombov.
Upozornenie:
Aby ste sa vyhli silnej očistnej reakcii, používajte spočiatku zmes mrkvovej a šťavy z cikly. Šťava z mrkvy musí byť spočiatku dve tretiny a potom sa množstvo šťavy z repy postupne zvyšuje a po určitej dobe užívajte 100 až 200 ml repnej šťavy dvakrát denne pred jedlom.
Prajeme veľa zdravia!
Leave a Reply