INGREDIENCIE NA CESTO
- 50 dkg hladkej múky
- 5 dkg masla
- 5 dkg cukru
- 2 dl mlieka
- 15 g prášku do pečiva
- štipku soli
NA KRÉM
- 1,25 l mlieka
- 5 ks vajec
- 4 vrchovaté lyžice hladkej múky
- 6 vrchovatých lyžíc cukru
- 3 balenia vanilkového cukru
NA POLEVU
- 10 dkg čokolády na varenie
- 5 dkg masla
POSTUP
- Z hladkej múky, prášku do pečiva, masla, mlieka, cukru a soli vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na 4 časti. Každý jednotlivý diel rozvaľkáme na veľkosť veľkého plechu a každý kus pečieme 5 minút na 170 ° C. Tieto upečené pláty opatrne preložíme na pracovnú dosku a tam ich necháme vychladnúť.
- Teraz pripravíme krém. Na miernom ohni a za stáleho miešania k žĺtkom postupne pridávame cukor, mlieko a múku. Necháme zhustnúť 1-2 minúty a odstavíme z ohňa.
- Následne vyšľaháme bielky do tuhého snehu. Ten opatrne primiešame do teplého, nie horúceho krému. Ešte teplý krém postupne navrstvíme na pláty. Čiže plát, krém, plát, krém, plát, krém, plát. Nakoniec čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli spolu s maslom a rovnomerne ju rozotrieme na vrchnej plát.
- Dáme chladiť do chladničky, najlepšie cez noc.
Leave a Reply