Dezert za 10 minút, ktorý je skutočne neodolateľný!

Potrebujeme:
  • Veľkosť formy 15-18 cm
  • 100 g cukru kr
  • 7 g agarového prášku alebo klasickej želatíny v prášku
  • 50 ml vody
  • 150 ml mlieka
  • 350 g jogurtu
  • Čerstvé ovocie (podľa chuti):
  • Mango
  • Hrozno
  • Jahody
  • Tangerine
Postup:
  1. Najprv pripravte ovocie. Nakrájajte mango na kocky. Jahody nakrájajte na plátky. Mandarínku ošúpeme a priečne prekrojíme na polovicu. Ak chcete mandarínku nakrájať na mesiačiky, môžete ju nakrájať len na mesiačiky. Hrozno môžete rozdeliť na jednotlivé bobule a rozkrojiť ich.
  2. Pripravte formu. Časť ovocia poukladajte na dno a boky formy.
  3. Teraz pripravte krém: Do malého hrnca dajte cukor a agar v prášku a premiešajte. Zalejeme vodou a mliekom a postavíme na oheň. Priveďte do varu na miernom ohni. Pridajte jogurt a za stáleho miešania varte na miernom ohni asi 2 minúty. Pridajte zvyšné ovocie.
  4. Odstavte z ohňa a naberačkou naberajte do formy.
  5. Nechajte v chladničke odležať 3 až 4 hodiny.
  6. Ak nemáte po ruke agar v prášku, môžete použiť obyčajnú želatínu. Pripravte ho podľa návodu (nechajte ho napučať v studenej vode, ale nevarte ho, len ho zohrejte) a pridajte ho do zmesi na konci, aby sa zahustil.
  7. Potom už len vyklopte z formy a podávajte.
Prajeme vám dobrú chuť! 🙂
Zdieľajte tento recept na Facebooku.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*