Koláč NAPOLEON: Chutná maškrta, ktorú si zamilujete hneď po prvom súste!

Ingrediencie:
  • 60g kukuričného škrobu
  • 200g cukru
  • 60 g hladkej múky
  • 4 vajcia
  • 100 g masla
  • 1 l mlieka
  • Vanilín
  • Štipku soli
  • 1 kg lístkové cesto
  • 300 g čerešní mrazených, alebo iné ovocie
  • 1 pl práškového cukru
  • 250 g kyslej smotany
Postup:
  1. Do hrnca nasypeme kukuričný škrob. Cez sito preosejeme múku a dodáme ešte cukor, soľ a podľa chuti pridajte aj vanilín. Celú zmes premiešajte a pridajte vajcia. Teraz si na zmiešanie vezmite metličku a miešajte, kým zmes nebude poriadne hladká a jednoliata. Postupne ešte vmiešajte mlieko a teraz môžete hrniec dať na sporák a na miernom ohni zmes variť, kým nezhustne.
  2. Akonáhle sa tak stane, tak hrniec odoberte z platne a pridajte ešte maslo. Opäť všetko vymiešajte do hladka a nechajte vychladnúť. Teraz si vezmite lístkové cesto a rozvaľkajte ho na tenkú vrstvu.
  3. Nakrájajte na plátky a vložte na plech vyložený papierom na pečenie. Rúru predhrejte na 180 stupňov a cesto v nej nechajte na cca 15 minút, pravidelne ho kontrolujte, aby sa nespálilo.
  4. Následne tiež nechajte vychladnúť. Vezmite si kyslú smotanu a vyšľahajte ju spoločne s práškovým cukrom do nadýchanej hmoty. Vezmite si formu ľubovoľného tvaru, napríklad obdĺžnikového a začnite do nej všetko postupne skladať. Najprv lístkové cesto, to potrite krémom a vložte vykôstkované čerešne. Následne ďalšiu vrstvu cesta a tak až kým všetko neminiete.
  5. Posledná musí byť z cesta. Navrch potrite zmes zo smotany a ľubovoľne môžete dozdobiť buď rozdrveným listovým cestom, alebo napríklad lesným ovocím . Zakryte maškrtu potravinárskou fóliou, dajte do chladničky na pár hodín vychladnúť a môžeme podávať.
    Mňam!
Prajeme Vám dobrú chuť!👩‍🍳👌
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*