Rezy vtáčie mlieko u nás vždy zmiznú rýchlosťou blesku: Nikdy ich nie je dosť!

Ingrediencie:
Piškóta:
  • vajcia – 2 ks
  • cukor krupica – 1/3 hrnčeka
  • hladká múka – ½ hrnčeka
  • prášok do pečiva – 1 čajová lyžička
  • kakao – 1 čajová lyžička
  • ovocný čaj – 1 hrnček
Krém:
  • smotana na šľahanie (30% alebo 36%) – 0,5 l
  • práškový cukor – 1 polievková lyžica
  • broskyňové želé – 2 balenia
  • vriaca voda – 2 hrnčeky
  • zavárané broskyne (polky) – 5 ks
  • kakao na posypanie – podľa potreby
Postup:
  1. Zmiešajte múku s práškom do pečiva a kakaom a nachystajte si zmes do sita. Vo väčšej mise vyšľahajte vajcia s cukrom do nadýchaného krému. Za stáleho šľahania (pri nízkych otáčkach) prisypávajte múku s práškom do pečiva a kakaom.
  2. Akonáhle je cesto homogénne, pripravte si tortovú formu a vyložte ju papierom na pečenie. Nalejte cesto do formy a vložte do rúry predhriatej na 180 ° C, pečte približne 25 minút (kým nezozlátne). Po upečení piškótu nechajte vychladnúť.
  3. Uvarte hrnček ovocného čaju a nechajte ho tiež vychladnúť. Polejte vychladnutú piškótu studeným čajom a nechajte ho vsiaknuť.
    Pripravte si 2 hrnčeky vriacej vody, vlejte ich do misky a pridajte broskyňové želé. Želé nechajte vo vode rozpustiť a vychladnúť.
  4. Broskyne nechajte odkvapkať a nakrájajte ich na kocky. Smotanu vyšľahajte (na konci šľahania pridajte práškový cukor).
    Potom do smotany postupne zašľahajte želé (musí byť studené, ale ešte tekuté). Šľahajte, kým nie je zmes dokonale homogénna, potom zmes vložte do chladničky a nechajte mierne zatuhnúť.
  5. Zmes opäť vyberte a zamiešajte do nej kúsky broskýň. Následne krém naneste rovnomerne na piškótu a vložte opäť do chladničky vychladiť. Pred podávaním posypte celú hornú plochu krému hustou vrstvou kakaa.
 Prajeme Vám dobrú chuť!👌👌👌
Zdieľajte tento recept a potešte aj svojich priateľov.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*