Potrebné ingrediencie:
Cesto:
- 4 žĺtky
- 300 g práškového cukru
- 150 ml vody
- 150 ml oleja
- 200 g polohrubej múky
- 1 Prášok do pečiva
- lyžica kakaa
Krém:
- 4 šľahačka
- 300 g horkej čokolády
- ríbezľový džem
Poleva:
- 100 g čokolády na varenie
- 50 g tuku
Postup prípravy:
- Krém pripravte deň vopred: Z nalámanej čokolády pripravte šľahačku, nechajte ju cez noc vychladnúť v chladničke a na druhý deň vyšľahajte do hladkého krému.
- Žĺtky vyšľaháme s cukrom, postupne pridáme olej a vodu a nakoniec vmiešame múku, prášok do pečiva a kakao. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne vmiešame do cesta. Cesto nalejte do vymastenej a vysypanej tortovej formy a pečte približne pol hodiny pri 180 °C.
- Hotový koláč vyklopíme a necháme vychladnúť, potom ho potrieme ríbezľovým džemom a potrieme krémom. Nakoniec prelejte čokoládovou polevou, ktorú pripravíte tak, že čokoládu nalámete na kúsky a spolu s tukom ju rozpustíte v horúcom vodnom kúpeli do hladka. Kto chce, môže dozdobiť aj šľahačkou. 🙂
Dobrú chuť!❤️
Autorka receptu:Tereza M.
Leave a Reply