Dokonalá budapeštianska nátierka na jednohubky! 

Niekoľko ingrediencií dokáže nasýtiť celú rodinu. Nátierky sú však vhodné aj na chlebíčky na rôzne podujatia a večierky. Prekvapte svojich hostí úžasnou domácou budapeštianskou nátierkou.

Budete potrebovať:
  • 1 malá cibuľa
  • ½ kapary nakrájanej na mini kocky
  • 250 g tvarohu
  • 1/4 masla
  • 2 čajové lyžičky sladkej papriky
  • ½ čajovej lyžičky soli (alebo podľa chuti)

Postup:
  1. Cibuľu nakrájajte nadrobno a nechajte ju osmažiť na 1/8 masla. Podobne nakrájajte červenú papriku (kapary) na malé kocky a nechajte ju len mierne zohriať. Tvaroh rozmiešajte s roztopeným maslom, soľou a mletou sladkou paprikou, potom vmiešajte osmaženú cibuľu a kapary.
  2. Nátierku podávajte na chlebe alebo bielom pečive so zeleninovou oblohou.

Náš tip: Ak sa ponáhľate a zvládnete čerstvú cibuľu, nemusíte ju ani papriku smažiť. Je veľmi dobré použiť šalotku alebo bielu cibuľu namiesto klasickej kuchynskej cibule, ktorá nemá rada takú ostrú arómu.

Prajeme vám dobrú chuť!👌👌
Podeľte sa o tento recept aj so svojimi priateľmi na Facebooku.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*