Niekoľko ingrediencií dokáže nasýtiť celú rodinu. Nátierky sú však vhodné aj na chlebíčky na rôzne podujatia a večierky. Prekvapte svojich hostí úžasnou domácou budapeštianskou nátierkou.
Budete potrebovať:
- 1 malá cibuľa
- ½ kapary nakrájanej na mini kocky
- 250 g tvarohu
- 1/4 masla
- 2 čajové lyžičky sladkej papriky
- ½ čajovej lyžičky soli (alebo podľa chuti)
Postup:
- Cibuľu nakrájajte nadrobno a nechajte ju osmažiť na 1/8 masla. Podobne nakrájajte červenú papriku (kapary) na malé kocky a nechajte ju len mierne zohriať. Tvaroh rozmiešajte s roztopeným maslom, soľou a mletou sladkou paprikou, potom vmiešajte osmaženú cibuľu a kapary.
- Nátierku podávajte na chlebe alebo bielom pečive so zeleninovou oblohou.
Náš tip: Ak sa ponáhľate a zvládnete čerstvú cibuľu, nemusíte ju ani papriku smažiť. Je veľmi dobré použiť šalotku alebo bielu cibuľu namiesto klasickej kuchynskej cibule, ktorá nemá rada takú ostrú arómu.
Prajeme vám dobrú chuť!👌👌
Podeľte sa o tento recept aj so svojimi priateľmi na Facebooku.
Leave a Reply