Karamelové rezy, ktorými potešíte každú návštevu: Spokojnosť zaručená!

Potrebné ingrediencie na cesto:
  • 200 g polohrubej múky
  • 4 vajcia
  • 150 g práškového cukru
  • 4 polievkové lyžice teplej až horúcej vody
Na vrch:
  • 1 marmeláda alebo džem
  • približne 1,5 balíčka piškót
  • rum + voda (približne 1dcl v pomere 1:1)
  • čokoládová poleva ( alebo čokoláda na varenie + trochu tuku, môžete pridať aj rozpustenú čokoládu – gaštany )
Krém:
  • 1 Salko (sladené kondenzované mlieko) alebo hotový Salko karamel
  • 1 tvaroh (odporúčam vanilkový, nie nízkotučný)
  • kocka masla
Na plech na pečenie:
  • Tuk
  • Múka na vyloženie plechu alebo papier na pečenie

Postup prípravy:
  1. Tento recept som raz vyskúšala, keď som čakala návštevu. Hoci to vyzerá zložito, tieto rezy sú jednoduché. Najlepšie je pripraviť karamel deň vopred. Celú neotvorenú plechovku sladeného kondenzovaného mlieka vložte do vody a varte približne 2 hodiny (vodu doplňte tak, aby bola plechovka počas varu stále pod vodou), potom ju nechajte v tej istej vode vychladnúť. Po vychladnutí otvorte a zašľahajte maslo a tvaroh.
  2. Alebo: 1 varené Salko + 1 maslový a karamelový puding zo 400 ml mlieka bez cukru.
  3. Žĺtky vyšľahajte s cukrom a po lyžiciach pridávajte vodu. Potom vmiešajte múku a nakoniec sneh z bielkov. Všetko dôkladne premiešajte, rozložte na vymastený a múkou vysypaný plech alebo papier na pečenie a upečte. ALEBO môžete použiť svoj obľúbený recept na korpus rezov alebo koláčov.
  4. Vychladnutý korpus natrite džemom alebo marmeládou, aby sa na ňom udržali piškóty, ktoré boli namočené vo vode a rume (1:1), alebo ich môžete namočiť do kávy.
  5. Potom ich potrite karamelovým krémom a polejete čokoládovou polevou. Ak chcete mať dvojfarebný povrch, ako som to urobila ja, stále používame vidličku na vytváranie vĺn, kým sa krém spojí. Dajte do chladničky stuhnúť.
DOBRÚ CHUŤ!💕

 

Autorka  receptu: Petra B.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*