Ingrediencie:
- 2 šálky (320 g) pšeničnej polohr. múky
- štipka soli
- 1 a 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
- 1 lyžička kakaa
- 2 PL perníkového korenia
- 2/3 šálky cukru
- 200 g masla (tvrdého)
- 2 vajcia
Krém:
- 1 kg tvarohu
- 200 g cukru
- 2 vanilkové pudingy
- 1 PL vanilkového cukru
- 200 ml 30% krému
- 3 vajcia
Ostatné:
- 1 veľká plechovka broskýň
- práškový cukor alebo citrónová poleva
Postup:
- Obdĺžnikovú tortovú formu s rozmermi 20 x 30 cm vyložte papierom na pečenie. Do misy nasypte múku, pridajte soľ, prášok do pečiva, kakao, perníkové korenie, cukor. Všetko spolu zmiešajte. Pridajte na kocky nakrájané studené maslo. Prísady rozdrvte na jemnú mrveničku (prstami, mixérom). Pridajte vajcia a spojte prísady do hladkého a jednotného cesta. Vytvorte guľu, ktorú rozdeľte na 2 časti.
- Jednu časť cesta vložte do chladničky, druhú časť nakrájajte na plátky a vyložte nimi dno formy, pričom prstami vytvorte rovnomernú vrstvu. Popichajte vidličkou. Rúru predhrejte na 180 °C.
- Krém: Do misy vložte asi 1/4 tvarohu, pridajte všetok cukor a pudingový prášok. Mixujte na stredných otáčkach mixéra približne 2 – 3 minúty.
Pridajte zvyšok tvarohu, vajcia, vanilkový cukor a opäť mixujte 1 minútu na vyšších otáčkach, kým nebude krém hladký. Prilejte smotanu a miešajte, kým sa všetky prísady dobre nespoja. - Rozložte na dno, uhlaďte povrch a navrch poukladajte osušené a na plátky nakrájané broskyne.
- Odloženú časť cesta nastrúhame na strúhadle s veľkými okami a vložíme do rúry. Pečte približne 45 minút. Potom ho vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
- Posypeme práškovým cukrom alebo polejeme citrónovou polevou.
Prajeme dobrú chuť!😊👌😋
Leave a Reply