Kakaové rezy so slivkami a lahodným krémom: Potešíte rodinu aj priateľov!

  • Pečenie je skutočný pôžitok, jedenie ešte väčší…
ZLOŽKY
  • múka 1,5 šálky (200 ml pohár)
  • zemiakový škrob 2 PL.
  • kakao 3 polievkové lyžice.
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • cukor 1,5 šálky (ale ak nemáte chuť na sladké, stačí menej)
  • 7 bielok
Krém
  • mlieko 0,5 l
  • 7 žĺtkov
  • cukor 2/3 šálky
  • horká čokoláda 100 g
  • 3 lyžice škrobu
  • Maslo alebo smotana 200g
  • sušené slivky bez jadierok 300g

Postup:
  1. Zmiešajte múku, škrob, sódu bikarbónu a kakaový prášok. Bielka vyšľaháme do peny, postupne pridávame cukor a potom prisypeme po 1 PL suchej zmesi. Cesto by malo vyzerať ako veľmi hustá kyslá smotana (mne zostali 2 PL suchej zmesi).
  2. Vezmite si pergamen, vystrihnite ľubovoľný tvar, napr. obdĺžnik, namažte ho maslom, cesto rozotrite na pergamen, urobte tri koláče vysoké asi 1 cm, potom pečte pri teplote 185 C-10 minút, ale dávajte pozor, aby sa koláč nepripálil.
  3. Krém: Do mlieka vlejte vyšľahané žĺtky, cukor a škrobovú zmes, varte kým nebudete mať krém. Kým je ešte horúci, rozdrvte čokoládu a pridajte ju do krému, dobre premiešajte a nechajte vychladnúť. Potom vyšľahajte maslo (alebo smotanu, krém je potom jemnejší) a pridajte do krému.
  4. Náplň: Sušené slivky zalejeme vriacou vodou (ešte lepšie čokoládovým likérom na noc), necháme stáť asi 20 minút. Potom vodu zlejeme a sušené slivky pomelieme na mäsovom mlynčeku alebo v mixéri. Potom začneme na seba ukladať plát-slivky-krém-plát-slivky-krémo-plát.
  5. Ozdobte podľa potreby, napr. čokoládový fondán a mandľové hobliny.
Prajeme dobrú chuť a ak sa Vám recept páči, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi a rodinou.💕👌

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*