Ryba na pite so syrom, cesnakom a bylinkami: Výborná pochúťka!

Ingrediencie:
  • Pita chlieb (tenký) 3 ks
  • Konzervy s rybami v oleji (losos alebo morský vlk) 1 konzerva
  • vajcia 3 ks
  • 200 g syra
  • cesnak 4 strúčiky
  • majonéza
  • bylinky

Postup:
  1. Do vriacej osolenej vody dajte vajcia, priveďte ich do varu a varte 10 minút. Po uvarení vajcia ochlaďte v studenej vode a ošúpte.
    Vajíčka nakrájajte nadrobno alebo ich nastrúhajte na hrubom strúhadle.
  2. Konzervy z rýb sceďte a roztlačte ich vidličkou. Syr nastrúhajte na jemnom strúhadle.
  3. Umyte a osušte bylinky a nasekajte ich. Cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno alebo ho pretlačte cez strúhadlo na cesnak. Majonézu zmiešajte s cesnakom a bylinkami a dobre premiešajte.
  4. Plátky pity z jednej strany dobre potrite majonézovou zmesou. Prvý plát pity rozložte na pracovnú plochu, posypte ho strúhaným syrom a rovnomerne ho rozotrite po celej ploche. Prikryte druhým plátom tak, aby majonézou nasiaknutá strana pity bola na spodku. Povrch pity potrite majonézou a rozotrite naň roztlačené ryby. Prikryte tretím pita plátom, potrite ho majonézou a na jeho povrch rozložte nakrájané vajcia. Potom spolu s plnkou zrolujte do pevnej rolky.
  5. Rolku zľahka stlačte a vložte do chladničky na 30 minút.
  6. Vychladnutú rolku nakrájajte na plátky hrubé asi 1,5 cm, naaranžujte na tanier, ozdobte bylinkami a podávajte.
Prajeme dobrú chuť!😋👌
Podeľte sa o tento jednoduchý recept aj s ostatnými na Facebooku.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*