Ingrediencie:
- tvaroh 500g
- smotana 400g
- práškový cukor (alebo sladené kondenzované mlieko podľa chuti) 250 g (lepšie by bolo menej)
- 1/2 malej šálky citrónovej šťavy
- Želatína 12 plátkov (alebo 18 g)
Postup:
- Šľahajte smotanu, kým sa dobre nerozmieša. Práškový cukor zmiešajte s tvarohom a vyšľahajte.
- Želatínu rozpustíme podľa návodu na obale, do horúcej želatíny pridajte šťavu z citróna, nechajte ju vychladnúť, ale nenechajte ju stuhnúť, mala byť ešte tekutá.
- Zmiešajte smotanu, tvarohovú hmotu a vyšľahajte ju tak, že do nej prilejete tenký prúd želatíny. Vložte do chladničky na 5 minút. Mierne tuhý krém sa ľahšie nanáša na vrstvy alebo ho nechajte v chladničke dlhšie a bude ideálny na zmrzlinové poháre s ovocím.
Dobrú chuť!😋😊
Leave a Reply