Banány v čokoládovom kréme: Výborný dezert, ktorým sa zavďačíte celej rodine!

Ingrediencie:
  • smotana (30%) 400 ml
  • čokoláda (60%) 300g
  • maslo 100g
  • práškový cukor 100 g
  • chilli 1 štipka
  • balíček želatíny v prúžkoch 40g
  • 10-15 ks sušienok (veľkosť sušienok, aby sa zmestili do formy)
  • 4 banány (2 broskyne, nektárinky alebo ovocie podľa chuti)

Postup:
  1. Smotanu zohrejte na miernom plameni, postupne pridávajte čokoládu nakrájanú na kúsky, práškový cukor a maslo a varte, kým nezhustne (v mojom prípade sa varila 7 minút). Na záver pridajte štipku chilli. Čokoládu prikryte potravinovou fóliou.
    Nechajte v chladničke cez noc.
  2. Na druhý deň zmes vyšľahajte do peny. Želatínu pripravte podľa návodu na obale, vodu nahraďte mliekom a nalejte do peny.
    Formu vyložte potravinárskou fóliou (papierom na pečenie) tak, aby okraje presahovali. Nalejte asi 1/4 peny do formy a dobre pobúchajte formou o stôl, aby v pene nezostali bublinky.
  3. Uložíme piškóty, zalejeme trochou peny, ďalej navrstvíme banány prekrojené na polovicu, opäť zalejeme trochou peny. Opakujte to s piškótami a banánmi, potom vylejte zvyšok peny. Povrch prikryte potravinárskou fóliou, aby neztmavol a mal pekný vzhľad. Nechajte ho cez noc v chladničke.
DOBRÚ CHUŤ! 😋👌 Ak sa Vám recept páči, zdieľajte ho potom aj so svojou rodinou a priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*