Ingrediencie:
- smotana (30%) 400 ml
- čokoláda (60%) 300g
- maslo 100g
- práškový cukor 100 g
- chilli 1 štipka
- balíček želatíny v prúžkoch 40g
- 10-15 ks sušienok (veľkosť sušienok, aby sa zmestili do formy)
- 4 banány (2 broskyne, nektárinky alebo ovocie podľa chuti)
Postup:
- Smotanu zohrejte na miernom plameni, postupne pridávajte čokoládu nakrájanú na kúsky, práškový cukor a maslo a varte, kým nezhustne (v mojom prípade sa varila 7 minút). Na záver pridajte štipku chilli. Čokoládu prikryte potravinovou fóliou.
Nechajte v chladničke cez noc. - Na druhý deň zmes vyšľahajte do peny. Želatínu pripravte podľa návodu na obale, vodu nahraďte mliekom a nalejte do peny.
Formu vyložte potravinárskou fóliou (papierom na pečenie) tak, aby okraje presahovali. Nalejte asi 1/4 peny do formy a dobre pobúchajte formou o stôl, aby v pene nezostali bublinky. - Uložíme piškóty, zalejeme trochou peny, ďalej navrstvíme banány prekrojené na polovicu, opäť zalejeme trochou peny. Opakujte to s piškótami a banánmi, potom vylejte zvyšok peny. Povrch prikryte potravinárskou fóliou, aby neztmavol a mal pekný vzhľad. Nechajte ho cez noc v chladničke.
DOBRÚ CHUŤ! 😋👌 Ak sa Vám recept páči, zdieľajte ho potom aj so svojou rodinou a priateľmi.
Leave a Reply