Krehký koláč s hruškami, ktorý si veľmi rýchlo obľúbite.

Zloženie:
  • 5 vajec
  • 200 g masla
  • 1 šálka cukru
  • 2 lyžičky vanilkového cukru
  • 3 ríbezľové pudingy
  • 1 1/2 šálky pšeničnej polohr.múky
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 8 hrušiek
  • 4 polievkové lyžice kondenzovaného mlieka-karamel
  • Mandľové hobliny na posypanie
  • Maslo na vymastenie formy na pečenie

Postup:
  1. Oddelila som žĺtky od bielkov. Maslo s cukrom a vanilkovým cukrom vymiešame do peny. Do vyšľahaného masla som pridávala po jednom žĺtku a stále som šľahala. Potom som pridala preosiatu celozrnnú múku s práškom do pečiva a pudingami.
  2. Vyšľahala som bielky a zľahka, ale dôkladne ich premiešala. Cesto nalejte do tortovej formy s priemerom 26 cm.
  3. Teraz je čas na hrušky: Očistila som 8 hrušiek od šupky a položila ich na koláč vcelku.
  4. Koláč som vložila do rúry vyhriatej na 180 stupňov a piekla som ho asi 45 minút. Keď je koláč upečený, vyberte ho z rúry a nechajte vychladnúť. Vychladnutý koláč som potrela karamelovou zmesou a posypala mandľovými hoblinami.
  5. Koláč je veľmi chutný a jednoduchý na prípravu.
DOBRÚ CHUŤ!😋👌

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*