Zloženie:
- 5 vajec
- 200 g masla
- 1 šálka cukru
- 2 lyžičky vanilkového cukru
- 3 ríbezľové pudingy
- 1 1/2 šálky pšeničnej polohr.múky
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 8 hrušiek
- 4 polievkové lyžice kondenzovaného mlieka-karamel
- Mandľové hobliny na posypanie
- Maslo na vymastenie formy na pečenie
Postup:
- Oddelila som žĺtky od bielkov. Maslo s cukrom a vanilkovým cukrom vymiešame do peny. Do vyšľahaného masla som pridávala po jednom žĺtku a stále som šľahala. Potom som pridala preosiatu celozrnnú múku s práškom do pečiva a pudingami.
- Vyšľahala som bielky a zľahka, ale dôkladne ich premiešala. Cesto nalejte do tortovej formy s priemerom 26 cm.
- Teraz je čas na hrušky: Očistila som 8 hrušiek od šupky a položila ich na koláč vcelku.
- Koláč som vložila do rúry vyhriatej na 180 stupňov a piekla som ho asi 45 minút. Keď je koláč upečený, vyberte ho z rúry a nechajte vychladnúť. Vychladnutý koláč som potrela karamelovou zmesou a posypala mandľovými hoblinami.
- Koláč je veľmi chutný a jednoduchý na prípravu.
DOBRÚ CHUŤ!😋👌
Leave a Reply