Zloženie:
- 5 vajec (pri izbovej teplote)
- 180 g cukru
- 220 g pšeničnej polohr. múky
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 125 ml oleja
- 3 lyžice kakaa
- 125 ml vody (izbovej teploty)
Náplň:
- 500 g mletého bieleho tvarohu
- 100 g cukru
- 1 vanilkový puding
- 1 PL cukru s pravou vanilkou
- práškový cukor na posypanie
Postup:
- Oddeľte bielka od žĺtkov. Bielka vyšľahajte do tuhej peny.
- Žĺtky vyšľahajte s cukrom do biela, pridajte olej, vodu a premiešajte. Do zmesi jemne vmiešajte vyšľahané bielky. Múku preosejeme, zmiešame s práškom do pečiva a kakaom a vmiešame do cesta.
- Tvaroh zmiešajte s cukrami a pudingom.
- Cesto nalejte do formy (22 × 33 cm) vyloženej papierom na pečenie a zarovnajte. Tvarohovú zmes dajte do cukrárskeho vrecka a vytlačte ju na cesto, aby sa vytvorila mriežka.
- Pečte približne 35 minút pri teplote 180 stupňov.
- Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom.
DOBRÚ CHUŤ! Zdieľajte tento jednoduchý recept aj so svojimi priateľmi.
Leave a Reply