Jednoduchý mriežkový koláč na každý deň.


Zloženie:
  • 5 vajec (pri izbovej teplote)
  • 180 g cukru
  • 220 g pšeničnej polohr. múky
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 125 ml oleja
  • 3 lyžice kakaa
  • 125 ml vody (izbovej teploty)
Náplň:
  • 500 g mletého bieleho tvarohu
  • 100 g cukru
  • 1 vanilkový puding
  • 1 PL cukru s pravou vanilkou
  • práškový cukor na posypanie

Postup:
  1. Oddeľte bielka od žĺtkov. Bielka vyšľahajte do tuhej peny.
  2. Žĺtky vyšľahajte s cukrom do biela, pridajte olej, vodu a premiešajte. Do zmesi jemne vmiešajte vyšľahané bielky. Múku preosejeme, zmiešame s práškom do pečiva a kakaom a vmiešame do cesta.
  3. Tvaroh zmiešajte s cukrami a pudingom.
  4. Cesto nalejte do formy (22 × 33 cm) vyloženej papierom na pečenie a zarovnajte. Tvarohovú zmes dajte do cukrárskeho vrecka a vytlačte ju na cesto, aby sa vytvorila mriežka.
  5. Pečte približne 35 minút pri teplote 180 stupňov.
  6. Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom.
DOBRÚ CHUŤ! Zdieľajte tento jednoduchý recept aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*