Zloženie:
- 100 g masla
- 20 strúčikov cesnaku
- 150 gramov syra
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 bochník chleba
- 1 zväzok zelenej petržlenovej vňate
- soľ, korenie
Príprava:
1.Odrežte konce očisteného cesnaku.
2.Pekáč vyložte alobalom a poukladajte naň cesnak. Pokvapkajte ich olivovým olejom, osoľte a pečte v rúre vyhriatej na 170 °C 5-7 minút.
3.Potom počkajte, kým vychladne.
4.V miske zmiešajte maslo izbovej teploty s nastrúhaným syrom, zelenou petržlenovou vňaťou a predsmaženým cesnakom. Dochuťte soľou a korením. Môžete aj rozmixovať.
5.Nakrájajte bochník chleba, potrite ho cesnakovou nátierkou a vložte na 5 minút do rúry vyhriatej na 240 °C.
DOBRÚ CHUŤ!
Leave a Reply