Ingrediencie pre 2 osoby:
- 4 pekné väčšie papriky
- 25 dkg mletého mäsa
- 5-7 dkg ryže
- 1 polievková lyžica tuku
- 1 vajce
- 2 hlavy cibule
- 1 malá červená paprika
- soľ a korenie
- trochu mletej rasce (možno vynechať)
- 1-2 polievkové lyžice cukru
Paradajková omáčka sa dá pripraviť:
- 1 veľký paradajkový pretlak z konzervovaných paradajok alebo paradajkovej šťavy, prípadne domáca paradajková omáčka.
Postup:
- Uvarte ryžu, keď vychladne na vlažnú, zmiešajte ju s mletým mäsom. Dochuťte soľou, korením, červenou paprikou, rascou a nastrúham cibuľu. Do zmesi sa môže pridať aj vajce. Papriky sceďte a odstráňte všetky semená. Dobre a pevne ich naplňte ryžovou mletou kašou. Mokrými rukami formujte knedle so zvyšnou náplňou, čo Vám ostala. Mnohí ľudia ich pripravujú bez varenia ryže. Potom musíte dávať pozor, aby ste náplň do papriky nedostali príliš tesne a nechali ryži priestor na napučanie.
- V dobrej hlbokej panvici na tuku opečte cibuľu nakrájanú na kocky. Na to nalejte paradajkový základ. Moja paradajková omáčka je tu v tomto prevedení, mojím paradajkovým základom je zeler, cibuľa a trochu sladšia paradajková omáčka, ktorú som odložila minulý rok. (Ak ju pripravíte z obyčajného paradajkového pretlaku, pokojne si ju dochuťte podľa vlastnej chuti!) Do omáčky pridajte 1-2 polievkové lyžice cukru. Pridajte lyžicu červenej papriky.
- Takže paradajkový základ zohrejte do varu, potom pridajte plnené papriky a knedle opatrne vhoďte do horúceho vývaru. Prikryjem a varím asi 30-35 minút na miernom ohni. Vyberiem knedľu a keď je uvarená, plnené papriky sú hotové. Ja pridávam zeler a petržlen. Prikryjem a nechám niekoľko minút odpočívať, aby sa chute úplne spojili.
- Väčšinou ich podávam s varenými zemiakmi, ale dobrá plnená paprika je výborný obed aj bez prílohy.
DOBRÚ CHUŤ😊😋 a ak sa Vám tento recept páči, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi a rodinou.
Leave a Reply