Kakaové slimáky: Recept, ktorý budete milovať! Cesto vydrží čerstvé a krehké celé dni!

  • Miera: 2,5 dcl hrnček!
Prísady na cesto:
  • 25 dkg tvarohu
  • pol šálky práškového cukru
  • štipka soli
  • pol balíčka prášku do pečiva
  • 7 polievkových lyžíc mlieka
  • 5 polievkových lyžíc oleja
  • 2 hrnčeky polohr. múky (alebo viac, v závislosti od tvarohu)
Prísady na náplň:
  • 1-2 polievkové lyžice oleja na natieranie
  • 4 polievkové lyžice práškového cukru
  • 2 polievkové lyžice kakaového prášku (holandské, ak používate iný druh, trochu viac)

Postup:
  1. Najskôr som zmiešala práškový cukor a kakaový prášok na plnku, potom som zapla rúru na 200 stupňov C.
  2. Potom som si hneď pripravila dosku, ktorú som vymastila, aby som nemusela otvárať nádobu s múkou rukami od cesta. Ja som si nerobila ťažkú hlavu, ale vzala som tyčový mixér, rozmixovala tvaroh s práškovým cukrom do peny.  Potom som pridala prášok do pečiva, soľ, olej, múku a mlieko a vymiesila cesto.
  3. Cesto som rýchlo rozvaľkala na obdĺžnik hrubý asi 1-2 cm. Vrch som potrela olejom a približne rovnomerne som naň preosiala kakaový prášok.
  4. Potom som ho pevne zvinula, nakrájala na dvojcentimetrové kúsky, vyložila na plech s papierom na pečenie a dala piecť do zlatista, treba sledovať.
DOBRÚ CHUŤ!
Podeľte sa o tento recept aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*