Výborná štrúdla s makom: Veľmi jednoduchý recept na chutné raňajky!

Ingrediencie:
  • 500 gramov polohr. múky
  • 185 g masla izbovej teploty
  • 7 g sušeného droždia
  • 1 vaječný žĺtok
  • ¾ šálky studeného mlieka
  • štipka soli
Na náplň:
  • 300 gramov maku
  • 40 gramov cukru
  • 1 šálka mlieka

Príprava:
  1. Najprv pripravte náplň. Mak rozdrvte, zmiešajte s mliekom a zmes varte 5 minút na miernom ohni. Odstavte z ohňa, prikryte a nechajte 1 hodinu odstáť. Potom ho preceďte, pridajte cukor a rozmixujte.
  2. Múku zmiešajte s droždím, cukrom a soľou. Maslo nakrájajte na kocky a pridajte ho do zmesi. Vmiešajte žĺtok a mlieko. Dobre vymiesime, zmes rozdelíme na dve časti a vložíme do plastového vrecka do chladničky.
  3. Potom na cesto naneste plnku, okraje plátu necháme prázdne a zrolujeme. Popichajte vidličkou. To isté urobte aj s druhou štrúdlou. Položte ich na plech vystlaný papierom na pečenie, potrite ich rozšľahaným bielkom a dajte ich na 45 minút do chladničky.
  4. Vyšľahajte ďalší bielok a potrite ním studené štrúdle. Nechajte v chladničke cez noc.
  5. Predhrejte rúru  na 180 °C a pečte pol hodinu dozlatista.
DOBRÚ CHUŤ!
Ak sa Vám recept páči, zdieľajte ho aj so svojou rodinou a priateľmi na Facebooku.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*