Poctivé vanilkové krémeše z lístkového cesta: Lepšie krémeše ste nejedli!

Poctivé vanilkové krémeše z lístkového cesta. Žiadna zdĺhavá príprava, nič náročné a hlavne chutné.

Budeme potrebovať:

1 bal. – lístkové cesto
80 g – kukuričný škrob
500 ml – mlieko
100 g – kr. cukor
200 ml – smotana na šľahanie
2 lyžice – práškový cukor
6 plátkov – želatína
1 ks – vanilkový struk

Postup:

1.

Lístkové cesto rozvaľkáme na tenký plát, ktorý prekrojíme na polovicu. Jednu polovicu vcelku preložíme na druhú stranu plechu a upečieme pri teplote 200 stupňov do zlatista. Nezabudneme ho poriadne poprepichovať vidličkou, aby sa nenafúklo.

2.

Druhú časť lístkového cesta nakrájame na štvorčeky a poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Tie už neprepichujeme vidličkou. Upečieme rovnako ako celý plát. Môžete nakrájať aj celé cesto na rovnaké štvorce a potom budete každý kúsok plniť samostatne.

Pokračovanie receptu na druhej stránke >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*