Ingrediencie:
- 250 g bravčovej panenky
- soľ, korenie
- 2 lyžice oleja
- 500 g mletého bravčového a hovädzieho mäsa
- 2 vajcia
- 125 g húb
- 1 malá cibuľa
- 2 lyžice strúhanky
- 150 g žltého syra nakrájaného na plátky
- balenie lístkového cesta
- 1 vajce (žĺtok a bielok zvlášť) na potretie
Postup:
- Panenku umyte, osušte a potrite soľou a korením. Na panvici rozohrejte olej a opečte ju z každej strany. Opečené mäso vyberte z panvice a nechajte vychladnúť.
- Huby umyte, osušte, ošúpte a nastrúhajte. Cibuľu ošúpte a nakrájajte na kocky.
- Mleté mäso zmiešajte s vajíčkami, hubami, cibuľou, osoľte a okoreňte.
- Panenku zabalíme do plátkov syra, obalíme mletým mäsom a pevne pritlačíme.
- Cesto rozvaľkajte na veľkosť vhodnú na zabalenie mäsa. Mäso zabaľte do cesta, okraje cesta potrite bielkom a opatrne ho pripevnite k pečeni. V hornej časti pečene vyrežte tri malé otvory, aby sa mäso mohlo počas pečenia odparovať.
- Pečienku vložte na 20 minút do chladničky. Po tomto čase potrite mäso rozšľahaným žĺtkom a pečte v rúre vyhriatej na 200 stupňov približne 1 hodinu.
Leave a Reply