Bravčová panenka v lístkovom ceste: Je to skutočná mäsová dobrota!

Ingrediencie:
  • 250 g bravčovej panenky
  • soľ, korenie
  • 2 lyžice oleja
  • 500 g mletého bravčového a hovädzieho mäsa
  • 2 vajcia
  • 125 g húb
  • 1 malá cibuľa
  • 2 lyžice strúhanky
  • 150 g žltého syra nakrájaného na plátky
  • balenie lístkového cesta
  • 1 vajce (žĺtok a bielok zvlášť) na potretie
Postup:
  1. Panenku umyte, osušte a potrite soľou a korením. Na panvici rozohrejte olej a opečte ju z každej strany. Opečené mäso vyberte z panvice a nechajte vychladnúť.
  2. Huby umyte, osušte, ošúpte a nastrúhajte. Cibuľu ošúpte a nakrájajte na kocky.
  3. Mleté mäso zmiešajte s vajíčkami, hubami, cibuľou, osoľte a okoreňte.
  4. Panenku zabalíme do plátkov syra, obalíme mletým mäsom a pevne pritlačíme.
  5. Cesto rozvaľkajte na veľkosť vhodnú na zabalenie mäsa. Mäso zabaľte do cesta, okraje cesta potrite bielkom a opatrne ho pripevnite k pečeni. V hornej časti pečene vyrežte tri malé otvory, aby sa mäso mohlo počas pečenia odparovať.
  6. Pečienku vložte na 20 minút do chladničky. Po tomto čase potrite mäso rozšľahaným žĺtkom a pečte v rúre vyhriatej na 200 stupňov približne 1 hodinu.
DOBRÚ CHUŤ!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*