Zloženie:
- 300 gramov chrumkavých čokoládových sušienok
- 250 gramov tvarohu
- 250 g kyslej smotany
- 100 gramov cukru
- 1 polievková lyžica želatínových granúl
- 75 ml vody
- 1 čokoláda
Príprava:
- Želatínu rozmiešajte vo vode, nechajte niekoľko minút odstáť a potom ju rozpustite nad parou.
- Zmiešajte tvaroh, cukor a kyslú smotanu a miešajte, kým nevznikne krémová hmota.
- Zmiešajte smotanu a želatínu.
- Formu vyložte potravinárskou fóliou a uložte do nej prvú vrstvu sušienok. Potom ho potrite krémom. Dezert by mal pozostávať z 3 vrstiev sušienok a 3 vrstiev krému. (Môžete však vytvoriť aj svoj vlastný dezert, ktorý nemusí byť v tomto poradí. Príklady sú napr. na obrázku.)
- Nakoniec ho prikryte fóliou a vložte na 1-2 hodiny do chladničky.
- Pred podávaním nastrúhajte na vrch čokoládu.
- Krém môžete tiež rozdeliť na dve časti. Do jednej polovice vmiešajte trochu kakaa a druhú polovicu nechajte čisto bielu. Vďaka tomu bude sušienkový dezert farebnejší a atraktívnejší.
DOBRÚ CHUŤ. Ak sa Vám tento rýchly recept páči, podeľte sa oň aj so svojimi priateľmi a rodinou.
Leave a Reply