Nepečený tvarohovo-smotanový dezert: Kto by povedal, že to môže byť také chutné?

 

 

Zloženie:
  • 300 gramov chrumkavých čokoládových sušienok
  • 250 gramov tvarohu
  • 250 g kyslej smotany
  • 100 gramov cukru
  • 1 polievková lyžica želatínových granúl
  • 75 ml vody
  • 1 čokoláda
Príprava:
  1. Želatínu rozmiešajte vo vode, nechajte niekoľko minút odstáť a potom ju rozpustite nad parou.
  2. Zmiešajte tvaroh, cukor a kyslú smotanu a miešajte, kým nevznikne krémová hmota.
  3. Zmiešajte smotanu a želatínu.
  4. Formu vyložte potravinárskou fóliou a uložte do nej prvú vrstvu sušienok. Potom ho potrite krémom. Dezert by mal pozostávať z 3 vrstiev sušienok a 3 vrstiev krému. (Môžete však vytvoriť aj svoj vlastný dezert, ktorý nemusí byť v tomto poradí. Príklady sú napr. na obrázku.)
  5. Nakoniec ho prikryte fóliou a vložte na 1-2 hodiny do chladničky.
  6. Pred podávaním nastrúhajte na vrch čokoládu.
  7. Krém môžete tiež rozdeliť na dve časti. Do jednej polovice vmiešajte trochu kakaa a druhú polovicu nechajte čisto bielu. Vďaka tomu bude sušienkový dezert farebnejší a atraktívnejší.
DOBRÚ CHUŤ. Ak sa Vám tento rýchly recept páči, podeľte sa oň aj so svojimi priateľmi a rodinou.

 

 

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*