Ingrediencie:
- ¾ šálky mlieka
- ½ šálky cukru
- 2 lyžice vanilkového cukru
- 200 g masla (izbovej teploty)
- 3 a ½ šálky sušeného mlieka
Okrem toho
- 45 kusov kakaových sušienok
Poleva
- 150 g čokolády (moja obsahuje 100 g mliečnej a 50 g horkej čokolády)
- 100 ml 30 % krému
Postup:
- Mlieko nalejte do hrnca, pridajte cukor a vanilku a za stáleho miešania zahrievajte, kým sa mlieko nerozvarí a cukor nerozpustí. Mäkké maslo vyšľahajte do nadýchanej peny a potom za stáleho miešania striedavo pridávajte vychladnuté mlieko s cukrom a sušené mlieko. Miešajte, kým nevznikne hladký krém.
- Tortovú formu s rozmermi 21 × 25 cm vyložte potravinárskou fóliou (bude sa vám ľahšie vyberať dezert z formy) a na dno dajte vrstvu kakaových sušienok. Na sušienky rozotrite polovicu mliečnej zmesi, na ňu položte ďalšiu vrstvu sušienok a na ňu rozotrite zvyšnú mliečnu zmes. Na zmes položte vrstvu sušienok.
- Smotanu nalejte do hrnca a priveďte ju do varu, potom odstavte z ohňa, pridajte čokoládu nalámanú na kúsky a intenzívne miešajte, kým nie je poleva hladká. Na vrstvu sušienok rozotrite polevu. Koláč nechajte v chladničke niekoľko hodín alebo najlepšie cez noc. Koláč vyberte z chladničky 30 minút pred podávaním.
Leave a Reply