Suroviny (na 25 pirohov): Cesto
- 1,5 šálky pšeničnej polohr. múky
- 0,5 pohára horúcej vody
- 3 PL ryžového oleja 100% prírodného
- 0,5 čajovej lyžičky soli
Plnenie
- 400 g filé z lososa
- 0,5 zväzku kôpru
- 1 šalotka alebo jarná cibuľka
- 1 vaječný žĺtok
- 2 PL ryžového oleja s príchuťou limetky
- 2 PL ryžového oleja 100% prírodného
- 2 PL sójovej omáčky
- soľ, korenie
Postup:
- Múku dajte do misy, pridajte soľ, ryžový olej a po zriedení horúcou vodou vymieste cesto (najlepšie pomocou robota s hákom). Hnetieme, kým cesto nie je hladké a pružné. Uhnetené cesto zabaľte do potravinovej fólie a nechajte ho 30 minút odpočívať.
- Lososa umyte, osušte, vložte do žiaruvzdornej misy alebo na plech vystlaný papierom na pečenie, zalejte 2 polievkovými lyžicami ryžového oleja s limetkovou príchuťou a sójovou omáčkou. Lososa pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov (ohrievanie nahor a nadol) približne 15 minút. Upečenú rybu vyberte z rúry a nechajte vychladnúť, potom ju vidličkou rozdeľte na kúsky a vložte do misy.
- Šalotku nakrájajte nadrobno a opečte ju na 1 PL ryž. oleja, kým nezosklovatie. Lososa zmiešajte s osmaženou, vychladnutou cibuľou, pridajte nadrobno nasekaný kôpor, žĺtok, osoľte, okoreňte a premiešajte.
- LOSOSOVÉ KNEDLE: Cesto rozvaľkajte na tenký plát a vykrajovačkou alebo pohárom vykrajujte kolieska, na ktoré dajte časť plnky a zlepte knedle.
- Vo veľkom hrnci zvarte vodu so soľou a 1 polievkovou lyžicou ryžového oleja, do vriacej vody vložte knedle a po vyplávaní na hladinu ich varte asi 3 minúty.
- Uvarené knedle podávajte s kôprom a kvapkou ryžového oleja s príchuťou limetky.
Leave a Reply