I. Lavaš so špenátom a prepeličími vajíčkami
- 1 lavaš alebo tortilla
- 200 g čerstvého špenátu
- 8-9 prepeličích vajec
- soľ, korenie a cesnakový prášok podľa chuti
- lyžička masla
- Prepeličie vajcia uvarte. Do panvice dáme umytý špenát s lyžičkou masla, za stáleho miešania chvíľu orestujeme, dochutíme soľou, korením a cesnakom. Na lavaš dáme špenát, rozotrieme po celej ploche, na jeden koniec poukladáme rad vajíčok (na vajci narežeme končeky, budú sa lepšie držať) zvinieme ako roládu. Pred krájaním na 2 cm pásiky je dobré odložiť na pol hodinu do chladničky.
Ozdobte ružičkou smotanového syra a pažítkou.
II. Lavaš s údeným lososom
- 1 lavaš alebo tortilla
- 100 g údeného lososa
- 3-4 polievkové lyžice konzervovaného hrášku
- 3-4 polievkové lyžice konzervovanej kukurice
- 100 g smotanového syra
- 2 polievkové lyžice gréckeho jogurtu
- soľ a korenie podľa chuti
- Smotanový syr zmiešame s jogurtom a dochutíme soľou a korením, premiešame. Rozložte syr na lavaš, začnite aranžovať – rad údeného lososa, konzervovaný hrášok, údený losos a nakoniec konzerva kukurice. Zvinieme ako roládu a nakrájame na pásiky asi 2 cm. Ozdobíme ružičkou zo smotanového syra a kukurice.
III. Lavaš s avokádom a vajcom
- 1 lavaš alebo tortilla
- 2 natvrdo uvarené vajcia
- 1/2 avokáda
- 2 čajové lyžičky citrónovej šťavy
- 2 polievkové lyžice nasekanej pažítky
- soľ, korenie, cesnak podľa chuti
- polievková lyžica majonézy
- sušené paradajky v oleji
- Vajcia a ošúpané avokádo nakrájame na kocky, pridáme pažítku, citrónovú šťavu, dochutíme soľou, korením a cesnakovým práškom, premiešame. Pridajte majonézu a znova premiešajte.
Preneste šalát do lavaš, rozložte ho celý. Na jednej strane urobte rad sušených paradajok s olejom. Zvinieme ako roládu, nakrájame na 2 cm pásiky.
Leave a Reply