Ingrediencie
Cesto
- 1 hrnček hladkej múky
- 1 hrnček polohrubej múky
- 1 hrnček mlieka
- 1 hrnček kryštálového cukru
- 1/2 hrnčeka oleja
- 2 vajcia
- 1 prášok do pečiva
Plnka
- 1 hrnćek práškového cukru
- 200 g kyslej smotany
- 200 g mäkkého tvarohu
- 2 vajcia
- 1 vrecúško vanilkového pudingového prášku
Na vrch
- ovocie podľa chuti, konzervované alebo čerstvé
Postup:
- Začnite prípravou piškótového cesta. V miske vyšľahajte vajcia s cukrom do peny, pridajte mlieko a olej. Obe múky preosejte spolu s práškom do pečiva a pridajte ich do vaječnej peny.
- V inej miske zmiešajte všetky prísady na plnku.
- Čerstvé ovocie umyte a nakrájajte na menšie kúsky. Kompot scedíme a šťavu necháme odkvapkať na sitku.
- Pripravte si plech s rozmermi približne 26 × 36 cm a vyložte ho papierom na pečenie. Rúru predhrejte na 170 stupňov. Na plech vysypte cesto, navrstvite tvarohovú náplň a na ňu poukladajte ovocie. Pečieme asi 45 minút, kým koláč na povrchu nie je jemne zlatistý.
Dobrú chuť!
Leave a Reply