Hrnčekový koláč s tvarohom: Rýchly, jednoduchý a výborný!

Ingrediencie
Cesto
  • 1 hrnček hladkej múky
  • 1 hrnček polohrubej múky
  • 1 hrnček mlieka
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 2 vajcia
  • 1 prášok do pečiva
Plnka
  • 1 hrnćek práškového cukru
  • 200 g kyslej smotany
  • 200 g mäkkého tvarohu
  • 2 vajcia
  • 1 vrecúško vanilkového pudingového prášku
Na vrch
  • ovocie podľa chuti, konzervované alebo čerstvé

Postup:
  1. Začnite prípravou piškótového cesta. V miske vyšľahajte vajcia s cukrom do peny, pridajte mlieko a olej. Obe múky preosejte spolu s práškom do pečiva a pridajte ich do vaječnej peny.
  2. V inej miske zmiešajte všetky prísady na plnku.
  3. Čerstvé ovocie umyte a nakrájajte na menšie kúsky. Kompot scedíme a šťavu necháme odkvapkať na sitku.
  4. Pripravte si plech s rozmermi približne 26 × 36 cm a vyložte ho papierom na pečenie. Rúru predhrejte na 170 stupňov. Na plech vysypte cesto, navrstvite tvarohovú náplň a na ňu poukladajte ovocie. Pečieme asi 45 minút, kým koláč na povrchu nie je jemne zlatistý.
Dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*