Úžasná roláda s malinami a mascarpone krémom! Jednoduchý recept..

Ingredience
  • 5 vaječných bielkov
  • 250 gramov mascarpone
  • 1 šľahačka
  • 100 gramov klasického cukru
  • 250 gramov práškového cukru
  • 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
  • lupienky z mandlí
  • čerstvé maliny

Postup
  1. Najprv si oddelíme bielky z vajíčok.
  2. Bielky si dáme do vyššej misky a žĺtky odložíme bokom. Môžeme ich neskôr použiť napríklad do smaženice.
  3. Bielky začneme vyšľahávať mixérom a pomaly po častiach pridávame citrónovú šťavu a cukor. Vyšľaháme hustú a lesklú hmotu.
  4. Na plech vyložíme papier na pečenie a rovnomerne potrieme bielkami. Posypeme mandľami a pečieme v rúre 25 minút pri teplote 180 stupňov. Upečené bielky necháme vychladnúť.
  5. Medzitým si pripravíme krém z mascaropone. Vyšľaháme si šľahačku spolu s cukrom a mascarpone. Krém následne nanesieme na upečené bielky. Krém vyskladáme pár malinami a pomaly začneme rolovať roládu pomocou papiera.
  6. Po umotaní rolády ju vcelku dáme vychladnúť do chladničky aspoň na 2 hodiny.
  7. Pred podávaním ju môžeme ešte ozdobiť malinami, lístkami mäty alebo iným ovocím.
Prajeme dobrú chuť!
Ak sa vám recept páčil, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*