Ingredience
- 5 vaječných bielkov
- 250 gramov mascarpone
- 1 šľahačka
- 100 gramov klasického cukru
- 250 gramov práškového cukru
- 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
- lupienky z mandlí
- čerstvé maliny
Postup
- Najprv si oddelíme bielky z vajíčok.
- Bielky si dáme do vyššej misky a žĺtky odložíme bokom. Môžeme ich neskôr použiť napríklad do smaženice.
- Bielky začneme vyšľahávať mixérom a pomaly po častiach pridávame citrónovú šťavu a cukor. Vyšľaháme hustú a lesklú hmotu.
- Na plech vyložíme papier na pečenie a rovnomerne potrieme bielkami. Posypeme mandľami a pečieme v rúre 25 minút pri teplote 180 stupňov. Upečené bielky necháme vychladnúť.
- Medzitým si pripravíme krém z mascaropone. Vyšľaháme si šľahačku spolu s cukrom a mascarpone. Krém následne nanesieme na upečené bielky. Krém vyskladáme pár malinami a pomaly začneme rolovať roládu pomocou papiera.
- Po umotaní rolády ju vcelku dáme vychladnúť do chladničky aspoň na 2 hodiny.
- Pred podávaním ju môžeme ešte ozdobiť malinami, lístkami mäty alebo iným ovocím.
Leave a Reply