Potrebujeme:
- 100g masla
- 500g nízkotučného jemného tvarohu
- 250ml šľahačkovej smotany
- 300g čokolády na varenie
- 1 balíček kakaových maslových sušienok
Na polevu:
- 100g čokolády na varenie
- 150 ml šľahačkovej smotany
Postup:
- Sušienky rozdrvíme na jemný prach pomocouz mixéra alebo ručne.
- Pridáme rozpustené maslo a vytvoríme zmes, ktorou vystelieme dno tortovej formy (predým vystlané alobalom alebo papierom na pečenie).
- Pre zvýraznenie chutí môžeme pokvapkať zmes rumom alebo kávou.
- Nad parou si rozpustíme čokoládu.
- V samostatnej miske si vymiešame tvaroh a šľahačkovú smotanu.
- Rozpustenú a jemne vychladenú čokoládu primiešame do vytvorenej zmesi.
- Zmes nalejeme do formy na pečenie na pripravený sušienkový základ.
- Urobíme si polevu zahriatím šľahačkovej smotany, v ktorej rozpustíme čokoládu.
- Polevu nalejeme na vrch koláča.
- Necháme stuhnúť v chladničke do druhého dňa.
Dobrú chuť!
Leave a Reply