Krémový dezert bez PEČENIA: Milovníci čokolády určite neodolajú!

Potrebujeme:
  • 100g masla
  • 500g nízkotučného jemného tvarohu
  • 250ml šľahačkovej smotany
  • 300g čokolády na varenie
  • 1 balíček kakaových maslových sušienok
Na polevu:
  • 100g čokolády na varenie
  • 150 ml šľahačkovej smotany
Postup:
  1. Sušienky rozdrvíme na jemný prach pomocouz mixéra alebo ručne.
  2. Pridáme rozpustené maslo a vytvoríme zmes, ktorou vystelieme dno tortovej formy (predým vystlané alobalom alebo papierom na pečenie).
  3. Pre zvýraznenie chutí môžeme pokvapkať zmes rumom alebo kávou.
  4. Nad parou si rozpustíme čokoládu.
  5. V samostatnej miske si vymiešame tvaroh a šľahačkovú smotanu.
  6. Rozpustenú a jemne vychladenú čokoládu primiešame do vytvorenej zmesi.
  7. Zmes nalejeme do formy na pečenie na pripravený sušienkový základ.
  8. Urobíme si polevu zahriatím šľahačkovej smotany, v ktorej rozpustíme čokoládu.
  9. Polevu nalejeme na vrch koláča.
  10. Necháme stuhnúť v chladničke do druhého dňa.

Dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*