Prísady na cesto:
- 7 ks. Vajcia
- 10 polievkových lyžíc cukru
- 1 polievkový lyžica kakaového prášku
- 3 polievkové lyžice múky
- 1/2 čajovej lyźičky jedlej sódy
Na krém:
- 4 ks. Vajcia
- 100 g Cukor
- 4 polievkové lyžice hladkej múky
- 300 ml mlieko
- horká čokoláda
- 250 g Masla
Postup:
- Oddeľte vajcia a bielky vyšľahajte do tuha. Múku zmiešajte s cukrom, kakaom, sódou bikarbónou a žĺtkami a vmiešajte vyšľahané bielky. Cesto nalejte do formy vyloženej papierom na pečenie a pečte pri 180 °C približne 25 minút.
- Po upečení hneď zrolujte vlhkou handričkou.
- Mlieko s cukrom a vajciami dôkladne premiešajte bez hrudiek a dajte variť. Varte, kým nezhustne. Potom odstráňte z ohňa a pridajte maslo. Za stáleho miešania ho rozpustite. Zmes rozdeľte na polovicu a do jednej polovice vmiešajte kúsky čokolády, natrite na cesto a znova zrolujte.
- Nechajte stuhnúť a ozdobte podľa vlastnej fantázie.
Leave a Reply