Čiernobiela piškótová roláda s veľmi jednoduchou prípravou.

Prísady na cesto:
  • 7 ks. Vajcia
  • 10 polievkových lyžíc cukru
  • 1 polievkový lyžica kakaového prášku
  • 3 polievkové lyžice múky
  • 1/2 čajovej lyźičky jedlej sódy
Na krém:
  • 4 ks. Vajcia
  • 100 g Cukor
  • 4 polievkové lyžice hladkej múky
  • 300 ml mlieko
  • horká čokoláda
  • 250 g Masla
Postup:
  1. Oddeľte vajcia a bielky vyšľahajte do tuha. Múku zmiešajte s cukrom, kakaom, sódou bikarbónou a žĺtkami a vmiešajte vyšľahané bielky. Cesto nalejte do formy vyloženej papierom na pečenie a pečte pri 180 °C približne 25 minút.
  2. Po upečení hneď zrolujte vlhkou handričkou.
  3. Mlieko s cukrom a vajciami dôkladne premiešajte bez hrudiek a dajte variť. Varte, kým nezhustne. Potom odstráňte z ohňa a pridajte maslo. Za stáleho miešania ho rozpustite. Zmes rozdeľte na polovicu a do jednej polovice vmiešajte kúsky čokolády, natrite na cesto a znova zrolujte.
  4. Nechajte stuhnúť a ozdobte podľa vlastnej fantázie.
Prajeme dobrú chuť a ak sa Vám recept páči, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*